Suplimente de fier (carenţă de fier)


General sau altele | Medicină generală | Suplimente de fier (carenţă de fier) (Disease)


Descriere

Anemia cauzata de deficienta de fier va raspunde foarte repede la mai mult. Suplimentarea ar trebui sa fie continuata timp de mai multe luni pentru a restabili rezervele totale de fier ale organismului. Tu ar trebui sa fi constient de faptul ca anemia poate fi, de asemenea, cauzata de deficitul de vitamina B12 sau de acid folic. Alte cauze posibile ale anemiei sunt hemoragiile interne, efectele adverse ale anumitor medicamente si toxine prezente în organism. Exista o afectiune numita anemia sportivului.

Cauze si factori de risc

Anemia nu este reala, problema fiind mai degraba o distrugere anormala a celulelor rosii din sânge de leziuni mecanice, decât o doza insuficienta de fier. Astfel, suplimentarea cu fier pe o baza de zi cu zi nu este justificata. Pentru a fi sigur, consultati un medic daca apar semne de anemie.

Toxicitate de fier este redusa, iar efectele nocive ale dozei de pâna la 75 mg pe zi nu sunt alarmante pentru sanatate. Organismul are un mecanism eficient, care previne supraîncarcarea cu fier, care ar putea provoca toxicitate. Cantitatea de fier absorbita de organism este atent adaptata la intestine, în functie de nevoile organismului. Cand nevoile sunt mai mari, la fel este rata de absorbtie, mai mare.

Copiii în crestere, femeile însarcinate si persoanele cu anemie au rate mai mari de absorbtie a fierului. Atunci când exista o deficienta, rata de absorbtie creste de 2-3 ori peste normal. Din pacate, acest raspuns nu pare sa fie suficienta pentru a preveni anemia la subiectii cu deficienta de fier, care sunt numai partial anemici sau a caror doza este situata la limita. Între nutrienti, fierul este cel mai dificil sa se obtina pe scara larga, deoarece deficitul de fier este cel mai frecvent tip de deficienta în lume.

Diagnostic si Tratament

Fierul este disponibil ca un supliment individual si ca parte a multor multivitamine si forma minerala. Forma cea mai comuna este de sulfat de fier, care este foarte ieftin si poate irita tractul digestiv. Se recomanda gluconat de fier, deoarece acestea sunt mai putin iritante pentru tractul digestiv si mai putin susceptibile de a provoca constipatie. Ca atunci când cumperi alte minerale, uita-te pentru suma de elemente atunci când alegi un supliment de fier.

...