Umflare a gurii


Gura | Medicină generală | Umflare a gurii (Disease)


Descriere

Umflarea gurii sau inflamatie, de multe ori asociate cu stomatita, este o inflamatie a mucoasei oricare dintre structurile tesutului moale din gura. Stomatita este, de obicei, o conditie dureroasa, asociata cu roseata, umflaturi, si ocazional sângerare din zona afectata. Respiratia urat mirositoare (halena) poate fi însotit, de asemenea, starea. Stomatita afecteaza toate grupele de vârsta, de la copil la vârsta.

Cauze si factori de risc

Inflamatie in gura poate aparea din mai multe motive. Acestea includ utilizarea de medicamente pentru hipertensiune arteriala, care poate duce la reactii alergice. Acesta poate fi, de asemenea, un raspuns anormal al sistemului imunitar al organismului la orice agent strain. Acesta poate fi un simptom al unei reactii alergice, leziuni grave la gura, un abces dentar (colectie de puroi), herpes (infectie a gurii virusul stomatitei) sau o boala contagioasa virala.

Inflamatia gura este asociat cu stomatita, care este o inflamatie a membranelor mucoase ale gurii, care este cauzata de lipsa de igiena orala, ingestia de substante iritante, cum ar fi mese calde, utilizarea de pasta de dinti de calitate proasta, rani mici, care devin apoi infectate sau infectate dinti si de o infectie intestinala sau boli infectioase generale. Stomatita este detectat de durere, roseata, umflaturi ale gurii, dificultati de mestecat, o secretie abundenta de saliva si respiratia urat mirositoare.

Diagnostic si Tratament

Un examen fizic este facut pentru a evalua leziunile orale si alte probleme de piele si teste de sânge pot fi, de asemenea, efectuate pentru a determina daca o infectie este prezent. Tratamentul stomatitei se bazeaza pe problema determinând-o. Curatare locala si buna igiena orala sunt fundamentale.

...