Umflare a picioarelor


Picioare | Medicină generală | Umflare a picioarelor (Disease)


Descriere

Edemul piciorului este un semn comun, care apare atunci cand excesul de lichid interstitial se acumuleaza in unul sau ambele picioare. Edemul poate afecta doar piciorul si glezna sau extinde la nivelul coapselor.

Cauze si factori de risc

Edemul piciorului pot fi cauzate de boli vasculare, traumatisme si boli de inima si de oase care perturba echilibrul fluidelor normala. De asemenea, diferite mecanisme poate contribui la dezvoltarea nu patologic acest edem. De exemplu, prelungit în picioare sau imobilizare prelungita poate provoca un edem bilateral ortostatica. Sânge venos crescut, care are loc într-un stadiu avansat al sarcinii poate provoca umflarea gleznelor. Dresuri sau jartiere stramta poate provoca umflarea picioarelor. Un edem usor la durere severa si leziuni tisulare pot aparea în termen de 2 zile de la un picior arde.

Cauzata de o infectie streptococica sau stafilococica, care afecteaza, de obicei, picioarele, celulita produce umflarea si culoarea pielii, cu eritem, caldura si sensibilitate în zona afectata. Ciroza provoaca frecvent edem bilateral asociate cu ascita, icter si cresterea în dimensiuni a abdomenului. Pacientii malnutriti pot dezvolta edem picior bilaterala secundara a proteinelor si a presiunii osmotice. Edemul picior bilateral este un semn precoce de insuficienta cardiaca dreapta. Alte semne si simptome includ cresterea în greutate, în ciuda anorexie, greata, presiune în piept,, paloare hipotensiune arteriala,, tahipnee dispnee, ortopnee, dispnee paroxistica nocturna, palpitatii, galop ventricular. Edem glezna, hepatomegalie, hemoptizie, iar semnalul cianoza mai avansate insuficienta cardiaca. Umflarea unilaterala sau bilaterala a picioarelor apare la pacientii cu aceasta boala care afecteaza, în general, femeile. Un edem localizat (moderata pâna la severa) pot dezvolta la muscatura sau intepatura, cu roseata, durere, urticarie, mâncarime si de arsura.

Edemul piciorului poate fi cauzata de anumite medicamente, cum ar fi estrogenul, contraceptivele, litiu, medicamente vasodilatatoare, si medicamente care provoaca retentie de sodiu în organism. Când osteomielita afecteaza piciorul, produce, de obicei, un edem localizat, lumina la severa, care se pot extinde la articulatii vecine. Sindromul nefrotic este frecvent observate la copii, si provoaca edem picior bilaterale. Acesta este asociat cu poliurie si edem palpebral. Venografie este o cauza rara de edem picior. Un edem localizat pot forma în jurul valorii de trauma.

Diagnostic si Tratament

Tratament pentru umflarea picioarelor depinde de cauza.

Tratament pentru umflarea piciorului pot include

(1) Elastice de suport furtun

(2) Leg altitudine

(3) Minima de sare dieta

(4) Medicatie pentru umflarea picioarelor:

(5) Diuretice

(6) Scadere în greutate

...