Chist Baker (chist sinovial popliteu)


Picioare | Ortopedie | Chist Baker (chist sinovial popliteu) (Disease)


Un chist Baker, de asemenea, cunoscut sub numele de chist popliteu, este o inflamatie benigna a bursei semimembranoasei din spatele articulatiei genunchiului. Chisturile Baker nu sunt putin frecvente si pot fi cauzate de orice cauza de umflare a articulatiilor (artrita).

Simptomele de chist Baker sunt: umflatura in spatele genunchiului, si, uneori, in picior, dureri de genunchi, rigiditate, textura asemanatoare cu un balon umplut cu apa. Rar, chisturile pot scurge lichidul sinovial in regiunea gambei provoacand durere ascutita in genunchi, umflare si uneori, roseata gambei sau un sentiment de apa curenta in josul gambei.

Cauze si factori de risc

Uneori genunchiul produce prea mult lichid sinovial, care rezulta in acumularea de fluid in bursa si ceea ce se numeste chist Baker. Acest lucru poate fi cauzat de: inflamatia articulatiei genunchiului, cum ar fi diferite tipuri de leziuni la genunchi, artrita sau ruptura de ligament. In unele cazuri, un chist Baker nu provoaca nici o durere, si ar putea chiar sa nu il observati.

Diagnostic si Tratament

Un chist Baker poate fi de multe ori diagnosticat cu un examen fizic. Cu toate acestea, deoarece unele dintre semne si simptome ale unei chist Baker imita pe cele ale unor conditii mai grave, cum ar fi un cheag de sange sau tumora, medicul dumneavoastra poate solicita efectuarea de teste neinvazive imagistice, inclusiv: ultrasunete si RMN.

Tratamentul initial trebuie sa fie indreptat catre corectarea sursei de productie a lichidului crescut. Excizia chirurgicala este rezervata pentru chisturi care cauzeaza o cantitate mare de disconfort pentru pacient.

...