Umflare a feţei


Față | Medicină generală | Umflare a feţei (Disease)


Descriere

Umflarea fetei (edem) este umflarea, schimbarea locala a forma si volum fata, cauzate de tulburari de sânge, cel mai adesea secundare la un proces inflamator la nivel local.

Cauze si factori de risc

Umflarea fetei poate fi cauzata de inflamarea, alergii, traume sau infectii în tesuturile fetei. Edem facial poate fi din cauza conditiilor relativ usoare, cum ar fi o infectie a sinusurilor, sau o afectiune grava sau care pun viata in pericol, cum ar fi soc anafilactic, care ar trebui sa fie imediat evaluate într-un decor de urgenta.

Diagnostic si Tratament

În cazurile cu tumefactie localizate CBC si VSH sunt testele de rutina. Ar trebui sa fie sinusala si radiografie dentara. În cazul în care o persoana suspecteaza oreion, pot fi testate prin dozarea anticorpilor sau titrul intradermoreaction oreion.

În cazul în care umflarea este difuza, investigatii de rutina includ: CBC, VSH, biochimie, sumar de urina. ASLO titrului pot fi determinate, în suspiciunea de glomerulonefrita, dar examinarea microscopica a sedimentului urinar si cultura urina sunt mai importante în aceasta situatie. In insuficienta cardiaca suspectata sunt utile ECG, radiografia toracica, teste ale functiei pulmonare. Un diagnostic de sindrom Cushing sunt doza necesara si ser de supresie cortizol încercare de cortizol. Craniul si radiografia os lung este utila în diagnosticul de acromegalie si boala Paget rapida tesutului. Umflarea fetei, sublinia buzelor, limbii sau a gâtului pentru câteva minute sau ore, trebuie sa îndemne o consultare imediat.

Acesta poate fi despre edem Quincke, care se datoreaza la anumite medicamente, cum ar fi alergii, si poate duce la sufocare. Anafilaxia este o reactie alergica severa, care apare de obicei imediat dupa expunerea la penicilina.

...