Umflare a degetului


Mâini | Medicină generală | Umflare a degetului (Disease)


Descriere:

Boala a vaselor de sange care ajung în extremitati, este vazut în simptomele bolii similare cu acelasi nume (constrictia arterelor mici care provoaca paloare brusca, dureri de racire si în degetele de la mâini si picioare), dar a provocat o cauza imediata. În plus, fenomenul Raynaud, tulburari circulatorii care afecteaza degetele sunt unilaterale, în timp ce în boala Raynaud afecteaza, de obicei simetric, degetele de la ambele mâini. O serie de leziuni mici, care afecteaza oamenii care folosesc masini vibratoare degetele sa-si exercite abilitatile lor predispune la fenomenul Raynaud secundar.

Cauze si factori de risc:

Padurarii si lucratorii sunt cei mai afectati si într-o mai mica masura, dactilografi si pianisti. Unele conditii anatomice sunt de asemenea susceptibile de a avea rolul unui declansator: existenta unei coaste cervicale sau compresia arterei subclavie poate fi la originea fenomenului Raynaud secundar. Vasoconstrictia care poate fi consecutiv caracteriza vasoconstrictor luând anumite medicamente (beta-blocante, ergotamina, metisergida).

Diagnostic si tratament:

În plus fata de cauze medicale, tratamentul este chirurgical: taierea fibrelor nervoase care controleaza calibrul arterelor la nivelul extremitatilor. De asemenea, consta în suprimarea cauzelor fenomenului. Vindecarea este treptata. Edemul este numele medical folosit pentru acumulare de lichid în orice parte a corpului în cazul în care acesta are locul sau. Degetele umflate pot fi cauzate de alergii, PMS, sarcina sau probleme renale. Pasi: Cresterea consumului de alimente crude. O dieta ridicata in fibre este importanta. Cresterea aportului de proteine.

Edemul poate fi cauzat de aportul si absorbtia inadecvata de proteine. Diminuarea aportului de sare si limitarea consumuli de alimente sarate. Evitati alcoolul, cofeina si alimentele murate. Practicarea sportului zi de zi. Faceti bai calde saune de doua ori pe saptamâna. Suplimentati dieta cu lucerna albastra, radacina de papadie si patrunjel (în capsula, ceai sau tinctura). Ca supliment aminoacizii sunt de ajutor în cazul în care edemul este cauzata de lipsa de proteine. Un set suplimentar de vitamine B ajuta la reducerea retentiei de apa.

...