Umflare a pielii


Piele | Medicină generală | Umflare a pielii (Disease)


Descriere

Umflarea pielii (urticarie) este o afectiune rara caracterizata prin episoade recurente de umflarea parti ale pielii sau mucoaselor. Uneori, organele interne pot fi implicate.

Cauze si factori de risc

Tulburare apare la pacientii cu tulburari limfatici proliferative care afecteaza functia unei proteine din sânge complex numit inhibitor de C1. Urticarie (medical cunoscut sub numele urticariene) sunt de culoare rosie, mancarimi, a ridicat zone ale pielii care apar în diferite forme si marimi. Stupii sunt foarte comune si cele mai multe ori cauza lor este evaziv. Urticaria poate schimba dimensiunea rapid si pentru a muta în jurul valorii de, disparand intr-un loc si reaparitia în alte locuri, de multe ori într-o chestiune de ore. Ordinara urticarie izbucni brusc. Urticarie fizice sunt stupi produse de stimularea fizica directa a pielii.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul de urticarie este îndreptata la ameliorarea simptomelor în timp ce conditia dispare de la sine. Antihistaminicele sunt mai frecvent tratament pentru urticarie. Urticaria de obicei nu sunt asociate cu complicatii pe termen lung sau grave. Urticarie (medical cunoscut sub numele de urticarie) apar pe piele ca pustule, care sunt rosii, pruriginoase, foarte lin zone ridicate de piele, de multe ori, cu un centru de blanched. Ele apar în forme diferite si dimensiuni, de la câtiva milimetri la câtiva centimetri în diametru oriunde pe corp. Se estimeaza ca 20% din toti oamenii vor dezvolta urticarie la un moment dat in viata lor. Urticaria sunt mai frecvente la femei decât la barbati. Un semn distinctiv al stupi este tendinta lor de a schimba dimensiunea rapid si pentru a muta în jurul valorii de, disparand intr-un loc si reaparitia în alte locuri, de multe ori într-o chestiune de ore. Urticarie individuale dura, de obicei, nu mai mult de 24 de ore. Un focar care arata impresionant, chiar alarmanta, primul lucru de dimineata poate fi complet plecat de la prânz, doar pentru a fi din nou în vigoare, mai târziu, în a doua zi. Umflarea mai adânc în piele, care poate însoti stupilor este numita edem angioneurotic. Aceasta umflare a mâinilor si picioarelor, precum si buzelor sau a pleoapelor, poate fi la fel de dramatic ca acesta este scurt.

...