Balantită (inflamaţie a penisului)


Pelvis/Bazin | Urologie | Balantită (inflamaţie a penisului) (Disease)


Balanita este umflarea preputului si a corpului penial. La barbatii netaiati imprejur, balantita si postita apar, in general impreuna, ca balanopostitia: inflamatie atat a glandului cat si a preputului.

Simptomele de obicei, incep sa apara dupa 3 zile si pot include: roseata a preputului sau penisului, eruptii pe capul penisului, secretii urat mirositoare si penisul si preput dureros. Crize recurente de balantita pot provoca cicatrici la orificiului preputial, iar elasticitatea redusa poate conduce la fimoza patologica.

Cauze si factori de risc

Cauzele includ infectii sau iritatii chimice de la creme contraceptive sau produse de spalat. Balanita este de obicei cauzata de igiena precara la barbati necircumcisi. Alte cauze posibile includ: boli, cum ar fi artrita reactiva si scleroza lichen si atrofie, infectii, sapunuri dure, clatirea de sapun in mod necorespunzator in timpul spalarii; diabet zaharat necontrolat.

Diagnostic si Tratament

Testele pot include examinarea, teste pentru virusi, bacterii sau ciuperci si, uneori, o biopsie a pielii este necesara.

Tratamentul depinde de cauza balantitei. De exemplu, balantita care este cauzata de bacterii pot fi tratate cu antibiotice orale sau creme. Balanitia care se produce cu boli de piele pot raspunde la creme cu steroizi. In cazurile severe, circumcizia poate fi cea mai buna optiune. Daca nu puteti trage inapoi (retrage) preputul sa-l curatati, posibil sa aveti nevoie de circumcizie.

...