Umflare a ganglionilor limfatici (limfadenopatie)


Gât | Medicină generală | Umflare a ganglionilor limfatici (limfadenopatie) (Disease)


Descriere

Limfadenopatie reflecta un proces patologic care afecteaza ganglionii limfatici, prezentate in aceasta printr-o crestere a acestora în dimensiune. Ganglionii limfatici sunt formatiuni mici sferoid situate în linia a vaselor limfatice, formate dintr-o aglomerare de celule limfoide. Au un rol în imunitate.

Cauze si factori de risc

Multi dintre noi ne-am simtit ganglionii limfatici din prima mana, în sens direct, atunci când, dupa un virus local sau infectii bacteriene, au remarcat aparitia regiunea afectata de formatiuni, de obicei mici, elastic sferic, la palparea prin piele - ganglionii limfatici. De obicei, la adulti, ganglionii limfatici nu sunt palpabile. Ele cresc doar dimensiunea lor în anumite situatii, vom raporta mai jos. Exista doua grupuri principale de boli care sunt însotite de cresterea în dimensiuni a ganglionilor limfatici, dupa cum urmeaza:

Boala maligna a ganglionilor limfatici, limfoame maligne (limfogranulomatoza - Hodgkin) nehodgkiniene limfom; daune la ganglionii limfatici din leucemia, cancer metastatic, in ganglionii limfatici.

Boli benigne ale ganglionilor limfatici: hiperplazia reactiva (cresterea în marime) a ganglionilor limfatici, ca urmare a unei boli locala a pielii, membranelor mucoase, infectii bacteriene (scarlatina, difteria, sifilis, tularemia, febra, bruceloza, antrax); infectie virala (mononucleoza infectioasa, acuta benigne limfocitoza Carl Smith, HIV / SIDA, infectiilor virale acute respiratorii); infectii parazitare si fungice (toxoplasmoza, leishmaniasis); colagenoze (artrita reumatoida, lupus eritematos de sistem); limfadenita tuberculoasa, Limfadenopatie dupa vaccinare; droguri limfadenopatie; amiloid (foarte rar).

Diagnostic si Tratament Medicul trebuie sa precizeze faptul ca partidul aparut pentru prima data într-adevar, este un nod limfatic. Limfadenopatie, în regiunea cervicala (gâtului) pot fi simulate de un glandelor salivare a crescut în marime (în cazul tumorilor glandelor oreion). Descris de cazuri de persoane diferite care traiesc în glanda tiroida afla mai aberant, ceea ce face dificila diagnosticul de limfadenopatie. În caz de infectii bacteriene, în plus fata de cresterea regionala ganglionilor limfatici în marime, vor exista semne de baza de boli infectioase. Limfadenopatie poate provoca unele medicamente anticonvulsivante: , antibiotice, sulfamide. Dar, în aceste cazuri, pacientii pot avea simptome de alergie.

Umflarea ganglionilor limfatici cauzate de un virus poate reveni la normal dupa infectie virala rezolva. Antibioticele nu sunt utile pentru tratarea infectiilor virale. Tratamentul pentru ganglionilor limfatici din alte cauze depinde de cauza.

...