Sinovită (toxică sau tranzitorie)


General sau altele | Ortopedie | Sinovită (toxică sau tranzitorie) (Disease)


Descriere

Sinovita toxica este o boala care afecteaza copiii si provoaca dureri de sold. Sinovita toxic apare la copii înainte de începerea pubertatea. Acest tip de artrita de sold are cauza necunoscuta. Baietii sunt afectati mai des decat fetele.

Simptomele tind sa înceapa rapid de peste un an la trei zile, si, de obicei se rezolva în urmatoarele câteva zile. Aspectul important este faptul ca aceste simptome sunt foarte asemanatoare cu o articulatie septica, sau cu solduri infectate.

Cauze si factori de risc

Cauza de sinovita tranzitorie nu este bine inteleasa, dar poate fi legata de o boala virala a copiilor. Sinovita tranzitorie tinde sa apara la copiii mici cu vârste cuprinse între 2 si 9 ani. Sinovita tranzitorie cauzeaza inflamatie si durere în jurul articulatiei soldului.

Diagnostic si Tratament

Sinovita toxica este diagnosticata atunci cand alte boli mai grave sunt excluse, cum ar fi boala de sold septica si alte boli asemenea. Teste care pot fi folosite pentru a diagnostica sinovita toxica includ ecografia de sold, raze X, proteinei C-reactive, hemograma completa. Aceste teste pot fi efectuate pentru a exclude alte cauze de durere de sold.

Tratamentul include adesea activitati care sunt limitate la un confort sporit al statutului. Cu toate acestea, nu exista nici un pericol în desfasurarea activitatilor normale. Medicul dumneavoastra va poate prescrie antiinflamatoare nesteroidiene pentru ameliorarea durerii. Simptomele includ dureri de sold, dureri de sold, dureri de genunchi, febra. Sinovita tranzitorie de sold în comun este o afectiune care apare în copilarie cauzand de dureri de sold.

Infectiile bacteriene ale articulatiei soldului sunt mult mai grave si pot necesita interventie chirurgicala pentru a trata infectia. De aceea, orice copil cu o durere de sold sau schiopatat ar trebui sa fie atent evaluat de catre un medic pentru a determina cauza simptomelor. Din nou, cea mai importanta parte a diagnosticului este de a asigura acest lucru nu este o infectie bacteriana în articulatia soldului. Analizele de sânge se pot face pentru a evalua semnele de infectie si inflamatie. Din pacate, rezultatele acestor studii sunt similare atât în sinovita cat si in infectie.

...