Tahicardie (bătai rapide ale inimii)


Piept | Cardiologie | Tahicardie (bătai rapide ale inimii) (Disease)


Descriere

Tahicardia este un ritm cardiac mai rapid decât ritmul cardiac normal. O inima bate în mod normal, la un adult sanatos 60 la 100 de ori intr-un minut atunci când o persoana este în repaus. Daca aveti tahicardie, rata în camerele superioare sau inferioare ale camerelor inimii, sau ambele, sunt crescut în mod semnificativ.

Ritmul cardiac este controlat de semnale electrice transmise în tesuturile cardiace. Tahicardia apare atunci cand o anomalie în inima produce semnale electrice rapide.

În unele cazuri, tahicardia nu are simptome sau complicatii. Cu toate acestea, tahicardii poate perturba serios functia cardiaca normala, creste riscul de accident vascular cerebral, sau poate provoca un stop cardiac sau decesul.

Cauze si factori de risc

Tahicardia ventriculara are o rata a pulsului de mai mult de 100 de batai pe minut, cu cel putin trei batai de inima neregulate într-un rând. Conditia se poate dezvolta ca o complicatie mai devreme sau mai târziu de un atac de cord. Aceasta poate sa apara, de asemenea, la pacientii cu cardiomiopatie, insuficienta cardiaca, operatie la inima, miocardita, boli de inima valvulara, tahicardie ventriculara poate avea loc si fara boli de inima, tesutul cicatricial se poate forma în muschi in zile, luni, sau ani dupa un atac de cord. Acest lucru poate duce la tahicardie ventriculara.

Tahicardia ventriculara poate fi, de asemenea, cauzata de medicamente antiaritmice, modificari ale chimiei sângelui (cum ar fi un nivel scazut de potasiu), modificari ale pH-ului (acid-baza), lipsa de oxigen.

Torsada vârfurilor este o forma de tahicardie ventriculara, care are loc din cauza bolii cardiace congenitale sau din cauza utilizarii anumitor medicamente.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pe termen lung de tahicardie ventriculara poate necesita utilizarea unor medicamente antiaritmice orale (cum ar fi procainamida, amiodarona sau sotalol). Cu toate acestea, medicamentele antiaritmice pot avea efecte secundare grave. Utilizarea lor este în scadere, în favoarea altor tratamente.

Unele tahicardii ventriculare pot fi tratate cu o procedura de ablatie. Ablatia cateter radiofrecventa poate vindeca anumite tahicardii. Un tratament preferat (pe termen lung) pentru tahicardii ventriculare multe dintre ele cronice, consta din implantarea unui dispozitiv implantabil cardiac numit defibrilator (ICD). ICD este de obicei un implant în piept, ca un stimulator cardiac. Acesta este conectat la inima cu fire.

...