Muşcătură de tarantulă


General sau altele | Medicină generală | Muşcătură de tarantulă (Disease)


Descriere

Tarantulel, la fel ca toti paianjenii, au o muscatura veninoasa. Veninul de tarantula este foarte toxic pentru om, acesta este comparabil cu cel de viespi. Efectele veninului sunt, totu?i, destul de puternice, evenimentele locale fiind durere, transpiratii, unele persoane sensibile pot obtine chiar ?oc anafilactic.

Cauze si factori de risc

În general, cu toate acestea, pentru a evita o muscatura paianjen, indiferent daca sunt sau nu periculoase, trebuie sa se realizeze ca tarantulele sunt animale salbatice ?i ar trebui sa fie tratate cu respectul cuvenit; întelegerea comportamentul lor este importanta, atât timp cât ei traiesc în aceea?i camera cu noi. Ca o regula generala, este bine sa ne amintim ca un paianjen prefera sa se retraga în cazul în care amenintat si musca, ca ultima aparare. Un alt dezavantaj este tarantula de par. Este iritant pentru om si alte animale, unul dintre mijloacele prin care elimina potentialii agresori este prin zgâriatul abdomenului,iar firele de par devin iritante pentru ochi ?i sistemul respirator.

O muscatura de tarantula produce, de obicei, doar un moment mic de durere, senzatie de întepatura sau o durere usoara de 15-20 de minute. In cele mai rele cazuri, ar putea fi o rana dureroasa, care dureaza saptamani pentru a se vindeca. Adesea, muscatura lor este u?oara ?i nu produce probleme mai mult decât o intepatura regulata de albina.

Diagnostic ?i Tratament

Antiveninul trebuie sa fie mai întâi testat pe piele, pentru a evita reactiile alergice. De asemenea, este posibil ca medicii sa faca injectii cu gluconat de calciu sau metocarbamol, relaxante musculare ?i medicamente contra durerii. In cazul unor complicatii secundare cum ar fi poli tetanic bacteriemie, daca veninul este mortal, este nevoie de o injectie antitetanos.

...