Sindromul de tunel tarsian (leziuni nervi picior)


Laba piciorului | Ortopedie | Sindromul de tunel tarsian (leziuni nervi picior) (Disease)


Descriere

Nervul Tibia este o divizie a nervului sciatic, care merge în jos partea din spate a piciorului la picior, cu trasee lungi, curbate în spatele si sub maleola interna (din interiorul osului gleznei proeminente). Tunelul Tarsian se formeaza deasupra structurii anatomice a unui plan de sub un nivel de ligament si os (tibie), care cuprinde trei tendoane de tibie si pachete neurovasculare (artera, vena si nervul).

Amorteala usoara a inceput (parestezii), în planta (picior) si in degetele de la picioare. Daca nu face un diagnostic si un tratament adecvat nu este, amorteala degetelor si a plantelor subliniind, extinderea suprafetei si durerea, care creste în intensitate, daca boala nu este tratata corect. Aceste simptome sunt: parestezii (amorteli) si dureri la nivelul degetelor si a piciorului, si este mai rau în cazul în care exista o presiune asupra maleolei mediale. Într-un stadiu mai avansat este rigid si chiar sa blocheze în acest caz piciorul.

Cauze si factori de risc

Sindromul de tunel Tarsian este o neuropatie (de exemplu boala, suferinta posterioara nervul tibie), din cauza compresiei nervului la maleolei mediala. Unele cauze sunt: regiunea traumatism (cauza cea mai comuna); artrita reumatoida, boli de alte comune (artrita, artroza); oasele deformate, care apar dupa fracturi mai vechi.

Diagnostic si Tratament

Termo scanarea grafica si ecografia, sunt determinante în informatii extrem de utile, care sunt complexe oferte medicale de recuperare. Reuniunile, în fiecare masaj medical de intrare si tehnici de reflexoterapie au rolul de a stabili scena pentru procedura exceptionala constând in infiltrarea cu produse naturale, cu efecte benefice. A obtine o eliberare de nerv si, în consecinta o scadere si apoi disparitia tuturor simptomelor mentionate.

Sindromul de tunel tarsian este rezolvat chirurgical. Aceasta corectie se face prin extinderea locului de trecere a nervului plantat medial, traseul unic al piciorului. Nervul trece printr-o zona comuna cu trei tendoane ale flexorilor ale piciorului. În cazul în care tendoanele devin inflamate si umflate, ele pot exercita presiune asupra nervului.

...