Epilepsie (convulsii)

Cap | Neurologie | Epilepsie (convulsii) (Disease)


Epilepsia este o dereglare a sistemului nervos, care se manifesta prin crize recurente (repetate), cauzate printr-un proces subiacent cronic (mici leziuni la nivelul creierului). Convulsiile sunt mai frecvente in timpul copilariei si dupa 65 de ani, dar boala poate aparea la orice varsta.

Epilepsia este caracterizata prin crize recurente cauzate de un proces de epilepsie de lob temporal medial care stau la baza cronice. Sindromul - este cel mai frecvent sindrom asociat cu crize partiale complexe. Caracteristicile sindromului sunt: antecedentele familiale de convulsii febrile, antecedente familiale de epilepsie, debut precoce, automatisme complexe, dezorientare, pierderi de memorie, posturi unilaterale.

Cauze si factori de risc

Convulsiile sunt cauzate de excesul de descarcare a unui grup de neuroni din sistemul nervos central care cauzeaza o serie de evenimente care variaza de la fenomene minime la diagnostic de convulsii. Epilepsia severa se stabileste dupa cel putin doua crize. Un episod unic nu poate diagnostica epilepsia.

Copiii pot suferi unul sau mai multe episoade convulsive, de obicei, asociate cu febra mare (convulsii febrile). In plus, se estimeaza ca una din 10 de persoane sufera o astfel de criza in viata. Convulsiile apar cand celulele creierului nu comunica in mod normal, prin impulsuri electrice. In timpul crizei, unele celule din impulsurile haotice previn alte celule pentru a functiona corect. Aceste nereguli pot modifica temporar modul in care pacientul percepe stimulii, comportamentul, miscarile si statul sau de constiinta.

Diagnostic si Tratament

Tratamentele pot elimina sau reduce frecventa crizelor si intensitatea acestora. . RMN-ul poate detecta scleroza multipla de hipocampus, hipocampus mic, crestere mica de lobul temporal, corn temporal.

Sindromul raspunde bine la chirurgie. Examenul fizic trebuie sa urmareasca semne de infectie sau boli sistemice, ranirea capului sau semne de consum de droguri sau de alcool. Ascultarea arterelor inimii si carotida poate dezvalui o anomalie cerebro-vasculara.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».