Sindromul articulaţiei temporomandibulare


Cap | Ortopedie | Sindromul articulaţiei temporomandibulare (Disease)


Descriere

Acest sindrom este un termen umbrela, care acopera inflamatia acuta sau cronica a articulatiei temporomandibulare, care se conecteaza la maxilarului craniului. Simptomele asociate cu tulburare articulatiei temporomandibulare includ urmatoarele: hematofagi ; sunete cracare, ca de deschidere sau de închidere a gurii, dureri usoare, in special dureri de cap dimineata, pierderea auzului, in special dimineata - migrena, dureri de maxilar sau sensibilitate, tinitus, gat sau umar durere, capacitatea redusa de a deschide gura.

Cauze si factori de risc

Dezordinea provoca dureri semnificative si disfunctie rezultata din leziuni locale, pentru ca transcende granitele dintre bolile dentare si neurologie si exista o varietate de abordari terapeutice chirurgicale. Articulatiei temporo-mandibulare este susceptibil de a mai multe conditii care afecteaza alte articulatii, inclusiv anchiloze, artrita, traumatisme, dislocari, anomalii de dezvoltare si neoplazie. Un nume vechi pentru sindromul sindromul Costen este numit dupa un om care caracterizeaza partial.

Semne si simptome ale tulburarii articulatiei temporomandibulare variaza în prezentare si pot fi foarte complexe, dar frecvent simplu. Pe medie, simptomele vor implica mai mult de un element din comun: muschi, nervi, tendoane, ligamente, oase, tesutului conjunctiv si dinti. Durerea la nivelul urechii asociate cu umflarea tesutului proximal este un simptom al acestei afectiuni.

Diagnostic si Tratament

Semnele si simptomele devin comun temporomandibulare mai bine in timp, cu sau fara tratament pentru majoritatea pacientilor. Pâna la 50% dintre pacienti prezinta ameliorarea simptomelor si 85% de la un an la trei ani. Tratamentul conservator ar trebui sa fie judecat înainte de terapii invazive, cum ar fi ortodontic sau chirurgical. Datorita apropierii sale de urechea comuna, durerea poate fi confundat cu dureri de urechi. Durerea de ureche poate fi experimentata de jumatate dintre pacientii. Sindromul articulatiei temporomandibulare cu toate acestea poate fi o cauza de durere secundara a urechii.

Tratamentul poate reduce in mod semnificativ simptomele de dureri de urechi si tinitus ca dureri faciale atipice. În ciuda acestui fapt unii cercetatori pun la îndoiala terapia ca poate reduce simptomele. Disfunctia implicata este determinata de relatia dintre mandibularul condilului si disc. Sunetele produse de aceasta disfunctie sunt de obicei descrise ca fiind clicuri sau crepitatii, atunci când exista mai multe sunete.

...