Laceraţie de tendon (ruptură tendon Ahile)


Laba piciorului | Ortopedie | Laceraţie de tendon (ruptură tendon Ahile) (Disease)


Descriere

Tendonului lui Ahile se poate rupe partial sau complet. În timp ce o ruptura partiala poate fi complet asimptomatica sau produce simptome usoare, o ruptura completa provoaca o durere brusca si intensa pierderea de putere in picior si mobilitatea sunt afectate.

Ruptura poate provoca simptome cum ar fi: durere puternica, simtit puternic ca o lovitura directa a tendonului, poate sa apara atunci când un clic provoaca ruptura, indiferent daca sunt sau nu umflaturi si vânatai (echimoze); durere la calcai (poate fi severa); în imposibilitatea de a pune piciorul pe pamânt, sa stea sau sa mearga confortabil. În caz de rezistenta partiala ruptura de tendon si mobilitatea este probabil sa fie aproape normala la nivelul membrelor, si durerea a fost mai putin intensa în comparatie cu cea din ruptura totala a tendonului lui Ahile. Tendonul se poate rupe total sau partial. În aceasta situatie, mobilitatea membrelor inferioare, mersul pe jos sunt si dificile. O fisura este de obicei de aproximativ 3. 8 cm la 6. 4 cm deasupra inserarea de calcâi. Unii experti cred ca apar fisuri cu predilectie in aceasta zona, din cauza unui flux sanguin limitat.

Cauze si factori de risc

Ruptur tendonului lui Ahile se datoreaza: miscarilor bruste, care pot coplesi muschii puternici ai gambelor, asa cum se întâmpla în timpul activitatilor de intense atletice sau în timpul mersului sau sarituri, în special în barbatii de vârsta medie; excesiva intindere a tendonului in timpul activitatilor atunci cand este deja deteriorat de tendinopatie sau alte conditii, tendinopatia, care poate slabi tendonul creste progresiv riscul de ruptura tendonul poate provoca stres repetat, rupturi; injectii cu corticosteroizi (in trecut au fost de obicei folosite ca tratament pentru leziuni ale tendoanelor): corticosteroizii slabi.

Diagnostic si Tratament

Ruptura de tendon poate fi tratata prin: Chirurgie, urmata de un program de recuperare pentru recuperarea totala a functiei tendoanelor; Utilizarea de atele, cizme din ipsos sau alte dispozitive care pastreaza partea inferioara a piciorului imobilizat, aceasta metoda conduce la vindecarea tendonului, dar poate mentine o anumita fragilitate, astfel încât o rupere poate aparea din nou în orice moment. Fizioterapia sau alte programe de reabilitare refac flexibilitatea si forta in picioare. ...