Abuz de LSD


Cap | Psihiatrie | Abuz de LSD (Disease)


Acidul lisergic dietilamid-25, de asemenea, cunoscut sub numele de LSD este un drog care este abuzat pentru proprietatile sale halucinogene. E un drog sintetic, cea ce înseamna ca e realizat de om.

Cauze si factori de risc

Consumata într-o doza suficient de mare, LSD-ul poate produce halucinatii vizuale si iluzii care denatureaza simtul utilizatorului de timp si de identitate. LSD este de obicei vândut ca un lichid (de multe ori ambalate in sticle mici destinate sa dropsurilor pentru împrospatarea respiratiei) sau aplicate pe hârtie sugativa, cuburi de zahar, gelatina patrate, si comprimate. LSD, în general, se administreaza pe cale orala. Drogurl este incolor si inodor, dar are un gust u?or amar.

LSD-ul poate provoca dilatarea pupilei, scaderea poftei de mancare (pentru unii, aceasta creste), si veghe. Alte simptome care pot aparea sunt: senzatie de amorteala, slabiciune, greata, hipotermie sau hipertermie (scaderea sau cresterea temperaturii corpului), hiperglicemie, pielea de gaina, cresterea frecventei cardiace, inclestarea maxilarului, transpiratie, salivare, productie de mucus, uscaciunea gurii, insomnie, pierderea poftei de mâncare, hiperreflexie, si tremor. Utilizatorii de LSD pot manifesta psihoza relativ de lunga durata, cum ar fi schizofrenia sau depresie severa.

Diagnostic si Tratament

Toleranta pentru LSD este de scurta durata, se pierde în cazul în care utilizatorul se opreste din administrarea de droguri pentru mai multe zile. Nu exista nici o dovada ca LSD produce simptome fizice de sevraj atunci cand utilizarea cronica este oprita. Efectele LSD sunt imprevizibile. Ele depind de cantitatea luata; personalitatea utilizatorului, starea de spirit, si asteptarile, si împrejurimile în care medicamentul este utilizat. De obicei, utilizatorul simte primele efecte ale drogurilor in 30-90 minute dupa ingerare.

Pentru ca LSD nu da dependenta si nu are nici un simptom de sevraj oficial, tratamentul se bazeaza mai mult pe un tratament psihologic decât pe unul fizic.

...