Tulburarea nervului cranian


Cap | Neurologie | Tulburarea nervului cranian (Disease)


Descriere

Paralizia de nerv oculomotor este o problema comuna la persoanele cu diabet zaharat. Aceasta tulburare poate include un debut brusc de durere în jurul ochiului si vedere dubla.

Ochiul afectat se intoarce în jos sau spre exterior. Pupila continua sa reactioneze în mod normal, de obicei, reactionand la lumina si intuneric. Pleoapa superioara are adesea o tendinta de a ptoza. Aceste semne si simptome sunt usor de confundat cu un accident vascular cerebral - si, de fapt, aceasta tulburare este rezultatul întreruperii temporare a fluxului sanguin la treia pereche a nervilor cranieni. Acest nerv, controleaza muschii care sustin actiunea unuia dintre ochii normali.

Durerea de obicei dureaza cateva zile, si viziune dubla, de obicei, dispare dupa 2-3 luni. Daca aveti vedere dubla, pleoapele cazut sau dureri in sau in jurul ochilor, sau în cazul în care ochiul nu se misca în mod normal, în toate directiile, consultati un oftalmolog. Este, de asemenea, inervatia parti muscular striat de stivuitor pleoapei superioare. Ramura vegetativa inerveaza muschiul circular al irisului si a corpului ciliar muscular circular. La nervii cranieni III, nucleul are originea în partea ventrala profunda a trunchiului cerebral, creierului mijlociu, ca fiind mai mare.

Cauze si factori de risc

Paralizia nervilor cranieni III este cea mai frecventa la persoanele cu vârsta peste 60 de ani si la cei cu factori de proeminente sau de lunga durata risc aterosclerotice, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala.

Cea mai frecventa cauza de paralizie, care afecteaza pupila sunt paraliziile partiale, în special de ischemie ale nervilor cranieni III (de obicei, din cauza diabetului zaharat) sau a mezencefalului. Ocazional, un anevrism al arterei posterioare provoaca paralizie oculomotorare completa .

Diagnostic si Tratament

CT sau RMN-ul este necesar. Daca un pacient are o pupila dilatata si o durere de cap brusca, severa (sugerând anevrism rupt), sau este din ce în ce mai putin reactiv (sugerând hernie), CT se face imediat. În cazul în care se suspecteaza anevrism rupt si CT nu arata sânge sau nu este disponibil rapid, alte teste, cum ar fi punctie lombara, angiografia prin rezonanta magnetica, angiografie CT, angiografie cerebrala sau, sunt indicate. Cavernoasele sinusurilor mucormicoza bolii si orbitale necesita imagistica RMN imediata pentru tratament în timp util.

Managementul medical este, de fapt expectativa vigilenta, deoarece nu exista nici un tratament medical direct care altereaza cursul bolii. Din fericire, aproape toti pacientii sunt supusi remisiei spontane a paraliziei, de obicei, în termen de 6-8 saptamâni. ...