Sturz (infecţii bucale cauzate de ciuperci)


Gura | Medicină generală | Sturz (infecţii bucale cauzate de ciuperci) (Disease)


Descriere

Afte, într-o forma usoara pot ramâne asimptomatice. În medie simptome severe forme. Simptomele candidozei orale la copii sunt: Spots (depozite) albe situate în gura si limba sa se uite ieftin. Afte pot fi confundate cu depozite de lapte care ramân dupa hranire. Aceste pete albe sunt aderarea la mucoasei si a brânzeturilor nu pot fi îndepartate cu usurinta. În cazul în care acestea sunt frecate, sau sângerari - limba si gura sunt dureroase si pot avea dificultati la inghitire, pierderea poftei de mâncare: refuza mese pentru sugari, confuzie usor simptom cu starea de satietate mama (lipsa de foame) a copilului. În aceste conditii, un copil poate deveni agitat; eruptii cutanate scutec: apare atunci când spread-fungice de infectare si intestinale, ciuperca este prezenta in scaunul copilului; Mameloanele dureroase si eritematoase (rosii) mama: afte copil poate sa treaca neobservate pâna sfarcurile mamei devin rosii si dureroase, în special în timpul sau dupa hranire.

Cauze si factori de risc

Sturz (orofaringiana) este o infectie provocata de ciuperci care cresc in gura, limbii si a gâtului. Sturz este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si vârstnici, dar poate aparea la orice varsta. La nou-nascuti si sugari sanatosi sturz nu este o problema grava, aceasta este tratata si vindecata foarte usor. Unele medicamente permit ciupercilor sa creasca necontrolat: Antibiotice, în special cu spectru larg (de exemplu, tetraciclina); Contraceptivele orale (pastile); Medicamente care scad capacitatea de aparare a organismului, si corticosteroizi. Candida, ciuperca care cauzeaza candidoza este prezent în mod normal în cantitati mici în gura si alte mucoase ale organismului. De obicei, nu provoaca daune. În prezenta unor factori favorabili, ciuperca se multiplica excesiv si necontrolat invadeze tesuturile din jur. Afte este cel mai frecvent cauzata de Candida albicans, dar pot fi implicate si alte genuri, cum ar fi Candida tropicalis, Candida krusei, Candida parapsilosis sau Candida glabrata. Multiplicare a acestei ciuperci este controlata de un numar de bacterii prezente in gura. Aparitia de noi bacterii in gura, care rupe echilibrul de microorganisme deja prezente aici, va permite ciupercii sa fie înmultesc.

Diagnostic si Tratament

Doua mari categorii de tratament exista pentru a trata afte - o abordare traditionala medicala si o abordare homeopatic. Medicamente traditionale pot fi fie aplicat local (de exemplu, Nistatina, violet de gentiana 1%) sau ingerate sub forma lichida (de exemplu, fluconazol). Nistatina este aplicat, în general, de patru ori pe zi, timp de aproximativ cinci pâna la sapte zile. Când se trateaza sugari si copii mici, aplicatia folosind un tifon mici sau Q-tip este mai eficace decât bea doar pregatirea. Majoritatea pediatrilor va alege Nistatina de actualitate, în loc de medicamente pe cale orala pentru usurinta de administrare, rezervând utilizarea de fluconazol pentru esecur...