Laceraţie a degetului de la picior (tăietură a pielii)


General sau altele | - Altele | Laceraţie a degetului de la picior (tăietură a pielii) (Disease)


Descriere

O rana este o problema a pielii care implica lipsa de tesut pe o suprafata mai mica sau mai mare. Într-o rana cronica de vindecare este rau sau evolutia nu este favorabil timp de 6 saptamâni. Rani normale (de exemplu, Bucati de carne) se vindeca de obicei in 2 pana la 4 saptamani.

Taiat sfâsiat, sau sângerari degetele de la picioare, in special cele asociate cu o fractura sau dislocarea, poate duce la probleme grave daca nu sunt tratate în mod corespunzator si imediat. Degetele de la picioare sever învinetite se poate umfla de la o asemenea masura încât vasele de sânge din degetele de la picioare sunt comprimate, astfel încât suficient sânge sa nu intre în deget de la picior, pentru a permite vindecarea adecvata a plagii.

Cauze si factori de risc

Daca aveti diabet zaharat, o circulatie proasta, alte boli sistemice, sau luati medicamente care subtiaza sângele, chiar si o lacrima minor în pielea poate deveni o problema grava daca nu este tratata imediat de catre un medic. Rani adânci, cele care expun oase si tendoane, sau rani care sunt umplute cu murdaria si alte impuritati trebuie sa fie, de asemenea, tratate imediat de catre un medic, în scopul de a preveni infectia grava. Laceratii nervoase si tendonul din regiunea piciorului si glezna sunt relativ frecvente.

Diagnostic si Tratament

Nervoase acute si leziuni ale tendoanelor ar trebui sa fie reparate cu tehnici adecvate, la momentul de explorare rana initiala. Repararea nervului primar ar putea ajuta la minimizarea riscului de formare a neuroma dureroase; repararea tendonului primar poate duce la rezultate mai bune decat repararea functionale întârziata.

Cele mai multe leziuni cronice nervoase, cu exceptia celor la nervul tibial sau diviziunile sale majore, sunt gestionate de rezectie a unei neuroma dureroasa si îngroparea nervul se termina într-o zona protejata. Reconstructia întârziata de leziuni ale tendoanelor se efectueaza atunci când corectarea deficitului functional depaseste morbiditatea de chirurgie. Ai nevoie de a utiliza bunul simt atunci când se trateaza ranile si laceratii. Daca nu sunteti sigur de amploarea prejudiciului dumneavoastra, consultati imediat un medic! Rana ar trebui sa se vindece rapid si complet. Cu toate acestea, daca vedeti orice semne de infectie, cum ar fi: puroi, roseata crescut, tumefiere, caldura, sau hemoragie continua si durere, consultati imediat un medic.

...