Cancer al limbii (tumoră)


Gura | Oncologie | Cancer al limbii (tumoră) (Disease)


descriere

Sanatatea orala este extrem de importanta, pentru ca în cazul în care este defectuasa diverse alte boli pot aparea în organism. În plus, de multe ori, se poate trada chiar existenta bolii în organism. Limbajul corpului este adesea neglijata, dar are problemele sale si nevoile sale. Limba trebuie sa fie curatata, deoarece bacteriile încep atât de multe pentru a gazdui.

Un studiu de la Universitatea din Michigan arata ca o treime din bacteriile gasite pe limbile oamenilor nu a fost gasit în alta parte în gura. Germenii plecati de acolo poate provoca o respiratie urat mirositoare si corpul se poate colora cu o nuanta galbuie. Limba poate fi afectata de cancer, acesta nu este detectat numai în stari adesea foarte grave, din cauza lipsei de îngrijire. Din timp în timp, trebuie analizata limba în oglinda, fiind atent la orice schimbare de culoare, umflaturi rosii sau umflaturi eventual ciudate.

Deseori neglijate de bolnav pentru o lunga perioada de timp, semnele includ un disconfort la înghitire, dureri, sangerari, o respiratie fetid rea, umflarea ganglionilor limfatici în gât si maxilarului superior, un ulcer (pierdere de substanta) cu margini neregulate care poate sangera.

Cauze si factori de risc

Alcoolul si tutunul sunt cei mai puternici factori de risc pentru cancer pe cale orala, inclusiv pe cele ale limbii. Cancerul oral este mai frecvent la barbati decat la femei si de obicei apare dupa varsta de 40 de ani.

Diagnostic si Tratament

Trei tipuri de tratamente sunt posibile, fie independente sau asociate: chirurgia (ablatia tumorii sau limbii, ablatia ganglionilor limfatici), radioterapie si chimioterapie. În cazul în care limba este eliminata, pacientul având greutati sa manânce si sa vorbeasca. Un prejudiciu chiar limbajul minimal, care nu se va vindeca de la sine termen de doua saptamâni necesita întotdeauna o consultatie medicala oferita de un otolaringolog. ...