Amigdalectomie


Gât | Otorinolaringologie | Amigdalectomie (Disease)


Amigdalita acuta este o infectie a amigdalelor cauzata de unul din mai multe tipuri posibile de bacterii sau virusi. Amigdalita cronica este o infectie persistenta a amigdalelor si poate provoca formarea pietrelor amigdalelor. Simptomele de infectie amigdaliene sau adenoide includ durere în gât, febra, respiratia urat mirositoare, dificultati la înghitire, si glande umflate în partea din fata a gâtului.

Cauze si factori de risc

Amigdalita este o stare inflamatorie a amigdalelor datorate bacteriilor, alergiilor sau problemelor respiratorii. Cand sunt inflamate, amigdalele devin rosii si umflate, cu un strat gri sau galbui pe suprafata sa.

Amigdalita, de obicei, începe cu o durere în gât brusca, urmata de durere la inghitire. Amigdalita provoaca amigdalele si a tesuturilor gâtului sa se umfle aer obstructionand trecerea aerului în si în afara sistemului respirator.

Diagnostic si Tratament

Amigdalectomia este indepartarea chirurgicala a amigdalelor. Amigdalectomia este indicata în cazurile de infectie cronica a amigdalelor sau repetate sau amigdalele hipertrofice ce împiedica respiratia. Dezvoltare si convalescenta - Operatia se efectueaza sub anestezie generala de scurta durata. Uneori dureaza 24 de ore dupa operatie, apare sângerare in gât, pacientul trebuie sa ramâna în pozitie culcat, culcat pe o parte, usor sa înghita. Durerea în gât si ureche, comuna, necesita adesea administrarea de analgezice. O dieta cu lichide este administrata. Durere la înghitire poate persista peste aproximativ 2-3 saptamâni. Cura completa se realizeaza in mod normal in doua saptamani. Daca sangerarea apare mai tarziu, este necesar sa se consulte un medic imediat. Amigdalectomia dureaza, în general, 45 de minute si este recomandat sa fie efectuata sub anestezie generala. Cei mai multi copii se afla sub observatie doar in ziua interventiei chirurgicale, dar copiii mai mici de 3 ani si pacienti care sufera de apnee de somn sau de alte conditii, este probabil sa aiba complicatii dupa operatie si ramâne spitalizati. În prima zi, repausul la pat este necesar. La adulti, odihna poate dura pâna la a cincea zi dupa operatie. Cu toate acestea, toti cei care trec prin aceasta operatie ar trebui sa bea o multime de lichide la temperatura camerei pentru a preveni deshidratarea. Reactiile adverse dupa o interventie chirurgicala pot fi voce stridenta, congestie nazala, dureri în gât, durere la inghitire. Pe termen lung, pacientii sunt predispuse la infectii.

Daca tratamentul chirurgical este necesar pentru cei foarte tineri, 2, 3 ani, este adevarat ca exista un risc de infectii respiratorii diferite, dar acest risc nu este la fel de mare cum multi parinti isi pot imagina. Cu toate acestea, se va încerca sa se pastreze cât mai mult amigdalele. Si dupa o interventie chirurgicala, copilul nu trebuie sa vina în contact cu germeni periculoasi. Vorbind de chirurgie cu laser, s-a constatat ca pulverizarea amigdalelor poat...