Durere de dinţi


Gura | Odontologie | Durere de dinţi (Disease)


Durerile dentare sunt situate în jurul unui dinte sau a maxilarului. Aceasta poate varia de la disconfort usor la sensibilitate la dureri insuportabile. Durerea dentara este întotdeauna un semn ca o persoana ar trebui sa mearga la medic înainte de a deveni o urgenta medicala.

Cauze

Cauzele de dureri dentare pot fi:

(1) carii, care sunt cele mai frecvente cauze de durere de dinti. Acestea se formeaza atunci cand bacteriile din cavitatea bucala descompune zaharurile in acizi care in combinatie cu saliva dizolva smaltul si dentina. Daca nu este tratata, decavatia patrunde adânc în dinte pâna când este expusa pulpa. Atunci când particulele alimentare ramân în cavitati mari, toxinele secretate de bacterii inflameaza pulpa.

(2) afectiunile gingivale reprezinta inflamarea gingiilor din jurul dintilor si oase deteriorate. Boli ale gingiilor apar atunci cand placa produce toxine care irita gingiile. Primul simptom al acestei boli este sangerarea gingiilor, cauzand inflamatii si infectii dureroase.

(3) sensibilitatea dintilor se produce atunci cand tesutul gingival în jurul dintilor este tras departe, expunând radacinile. Durerea apare la alimente fierbinti sau reci. Medicul poate trata aceasta conditie cu pasta de dinti cu fluor sau gel, dar daca pulpa este deteriorata, acesta are nevoie de canalul de umplere.

(4) fractura de dinti, traumatismul sau muscatura unui obiect / aliment poate duce la fisurarea dura a dintilor. Folosirea sau atingerea dintilor crapati produce o durere ascutita. Problema poate fi rezolvata cu o coroana, dar daca pulpa a fost expus la infectii, ste necesara obstructia canalului.

(5) Plombele - durerile pot aparea dupa plombarea unei cavitati produsa de o carie dentare. Acest lucru se datoreaza raspândirii de putrezire în pulpa si, prin urmare, trebuie sa-si desfunde canalul. Durerea poate fi cauzata de acumularea de lichid intre plomba si impuritati organice din dinte. Plombele vechi se poate deteriora, provocând durere. Aparitia molarilor de minte poate cauza durere atunci când acestea nu sunt aliniate în mod corespunzator sau atunci când acestea sunt afectate în mandibula si necesita extractie chirurgicala.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul necesita o vizita la stomatolog, iar tratamentul depinde de cauza care cauzeaza durerea si poate include: medicamente, extractii, plombe. ...