Înlocuire totală a şoldului


Pelvis/Bazin | Ortopedie | Înlocuire totală a şoldului (Disease)


Descriere

O fractura de sold este o leziune grava, în special în cazul în care persoana vatamata este batrana, iar complicatiile pot pune viata în pericol. Majoritatea fracturilor de sold apar la persoanele cu varsta peste 65 de ani.

Cauze si factori de risc

Fracturilor de sold la batrani sunt cel mai adesea cauzate de o cadere. La pacientii mai tineri, cu oase mai puternice, cele mai comune cauze ale unui fracturi de sold sunt leziunile de mari energi, cum ar fi un accident de masina. Fracturilor de sold pot fi, de asemenea, cauzate de osele slabite in urma unei tumori sau infecti, o problema numita o fractura patologica.

Diagnostic si Tratament

Inlocuirea totala de sold este o operatiune care vizeaza înlocuirea articulatiei soldului deteriorat. Aceasta operatiune este utilizata pentru majoritatea pacientilor care au ranite articulatiile soldului, acestea provoaca disconfort cronic. Înlocuirea cu succes a articulatiei soldului cu leziuni deteriorate a contribuit la o mobilitate sporita si confort, achizitionarea de viata independenta pentru persoanele care ar putea avea handicapuri majore.

Noua tehnologie care implica dispozitive protetice pentru înlocuire de sold cu procesele chirurgicale produc tehnicile de diminuare a riscurilor legate de interventii chirurgicale si de a imbunatati rezultatele imediate si pe termen lung ale echilibrulu. Dar întrebarile persista în ceea ce priveste cele mai bune materiale si concepte pentru a atinge dispozitive practice pentru anumite grupuri de pacienti raportate în termeni de tehnica chirurgicala si terapii de reabilitare, cu eficienta sporita în dezvoltarea pe termen lung.

Exista probleme în ceea ce priveste cele mai bune directii si abordari pentru o interventie chirurgicala de revizuire a protezei. Prima înlocuire totala de sold este metoda cea mai utilizate pe scara larga de înlocuire a articulatiilor deteriorate cauzate de osteoartrita. Alte indicatii includ, dar nu sunt limitate la artrita reumatoida, necroza vasculara, artrita traumatica, fracturi de sold, tumori benigne si maligne osoase, artistii asociate cu boala Padget, spondilita si artrita reumatoida juvenila. Scopul inlocuirii totale de sold este de a reduce durerea si de a imbunatati functia motorie.

Aceste tratamente include utilizarea de medicamente anti-inflamatorii si analgezice, terapie fizica, folosirea de mers pe jos de ajutor si a activitatii fizice reduse care cauzeaza durere.

...