Toxicitate benzodiazepine (valium)


General sau altele | Neurologie | Toxicitate benzodiazepine (valium) (Disease)


Descriere

Depresia este caracterizata ca o stare emotionala anormala ce se manifesta prin sentimente exagerate de tristete, melancolie, respingere, anxietate, gol, si lipsa de speranta, care sunt inadecvate si disproportionate la realitate.

Depresia este diferita de tristete normala, deoarece împiedica pacientul sa functioneze în mod normal, în viata de zi cu zi. Alte semne ale depresiei includ o lipsa de energie sau la o initiativa (retard psihomotor), agitatie, retragerea de la contactul social, insomnie, scaderea poftei de mâncare si / sau o stare vegetativa. Ei pot pierde interesul in activitati ce odata le-au fost placute, pierderea poftei de mâncare, au probleme de concentrare, amintindu-si detalii, sau luarea deciziilor. Aceste simptome pot deveni destul de severe pentru a provoca daune sau sinucidere.

Pacientii care sufera de urmatoarele simptome pot avea depresie: tristete excesiva, probleme de a adormi, de dormit prea mult, probleme de concentrare, gandurile negative, necontrolabile lipsa poftei de mâncare, senzatie de scurta temperat, neajutorat, crestere în consumul de alcool, dezvoltarea unui comportament nesabuit, cresterea obosealii, ganduri negative despre viata.

Cauze si factori de risc

Starea depresiva nu este neaparat o tulburare psihiatrica. Este o reactie normala la anumite evenimente de viata, un simptom al unor afectiuni medicale, precum si un efect secundar al unor tratamente medicale. Starea depresiva este, de asemenea, o caracteristica primara sau asociat al anumitor sindromuri psihiatrice, cum ar fi depresia clinica.

Diagnostic si Tratament

Benzodiazepinele sunt o clasa de medicamente în primul rând utilizate pentru tratarea anxietatii si depresiei, dar ele, de asemenea, sunt eficiente in tratarea de multe alte conditii. Benzodiazepinele au înlocuit în mare parte barbiturice cu agenti sedativ-hipnotic, mai ales foarte mici din cauza capacitatii lor de a produce fatala depresia SNC. Datorita efectelor adverse si relativ scazute în comparatie cu alte sigurante clasele terapeutice de medicamente care actioneaza asupra sistemului nervos central, benzodiazepinele au tendinta de a înlocui alte tratamente prescrise calmante.

Benzodiazepinele sunt adesea abuzate (de asemenea, din cauza incidentei scazute a edverse severe reactii), ceea ce explica numarul mare de otravire prin supradozaj, accidentala sau voluntara. Benzodiazepinele fac parte din cele mai prescrise medicamente din cauza anxiolitice, hipnotice, efecte anticonvulsivante si miorelaxante. Prin urmare, incidenta si relativ frecventa de intoxicatie acuta cu benzodiazepine. Benzodiazepinele rareori cauzeaza moartea. Înca nu s-a stabilit o doza letala de benzodiazepine (doza de 2 g conduce doar pâna la o moderata depresie respiratorie). Asocierea cu alte deprimante poate agrava aspectul clinic. Consumul cronic de benzodiazepine creste odata cu vârsta si este frecvent asociat cu a...