Mielită transversă (inflamaţia măduvei spinării)


Cap | Neurologie | Mielită transversă (inflamaţia măduvei spinării) (Disease)


descriere

Mielita transversa este o afectiune neurologica cauzata de inflamarea spinarii. Mielita, inflamatie a maduvei spinarii înseamna, în timp ce termenul transversal se refera la locatia procesului inflamator. Aceasta conditie poate fi gasit în ambele copii si adulti.

Astfel, mielita transversa poate fi acuta, atunci cand simptomele evolueaza pe parcursul mai multor ore sau zile, sau poate fi subacuta atunci cand simptomele se dezvolta peste câteva saptamâni. Primul simptom este durerea de spate, care poate iradia la nivelul membrelor superioare sau membrele inferioare. Durerea poate fi însotita de febra usoara, senzatie de arsura în timpul urinarii, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap. Semnele care sufera spinarii apar treptat, care pot include: Parestezii - senzatie anormala de amorteala, furnicaturi, paralizie partiala a picioarelor; paralizie totala a membrelor superioare si inferioare; Paralizia toate cele patru state.

Cauze si factori de risc

Instalarea mielita transversa, nu este cunoscuta. Acesta a fost observat ca mielita transversa poate aparea ca urmare a unei infectii virale (care poate fi cauzata de virusul herpes simplex, virusul Epstein-Barr, gripal, enterovirus, rujeola, rubeola, varicela, HIV) sau o infectie bacteriana cu Mycoplasma pneumoniae, o infectie Lueta, un proces autoimun; imunizare multipla recenta.

Mielita poate aparea în boli, ca: scleroza multipla, lupus eritematos sistemic; boala Sjogren, sarcoidoza, sindroame paraneoplazice, malformatii arterio-venoase vertebrale; tromboza de artera vertebrala.

Diagnostic si Tratament

Pentru început este necesar istoricul medical si examenul neurologic efectuat de catre un medic, care apoi crede ca, daca diagnosticul ar putea fi mielita transversa, poate recomanda efectuarea investigatiilor de laborator. Ei vor verifica daca este vorba de o mielita transversa sau o alta conditie cu manifestari similare. Nu exista nici un tratament specific pentru mielita transversa. Tratamentul poate fi utilizat pentru a urmari simptomele. ...