Leziune la nivel de gură


Gura | Medicină generală | Leziune la nivel de gură (Disease)


Descriere

Leziuni la buza, clapeta de sub buza superioara (frenul), limba, obrajii interiori, cerul gurii (palatul dur si moale), sau din spate a gurii (amigdalele si orofaringe).

Cauze si factori de risc

Tipurile de leziuni includ: reduceri ale limbii sau pe interiorul obrajilor, taieturi si vânatai ale buzei superioare ce sunt, de obicei ca urmare a caderilor, reduceri ale buzei inferioare ce sunt de obicei cauzate de capturarea între dintii de sus si de jos in timpul unei caderi,potentialele leziuni grave din gura sunt cele de ale amigdalelor, palatului moale, sau din spatele gâtului.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul in cazul gurii sau limbii depinde de tipul si severitatea lor. Tratamentul include adesea comprese reci, apa de orale, gargara cu apa sarata, medicamente de durere, chirurgie, sau antibiotice. Optiunile de tratament in cazul gurii sau limbii includ: comprese reci aplicate timp de 20 de minute la un moment dat,de 2 sau de 3 ori pe zi; clatiri orale pentru leziuni orale; medicatie pentru durere. Chirurgie pentru leziunile bucale sau ale limbii pot fi utilizate pentru a repara structurile deteriorate. Repararea ranii pe cale orala si antibiotice pentru a preveni infectiile orale sunt, de asemenea, utilizate.

...