Leziune la nivel de gât

Gât | Ortopedie | Leziune la nivel de gât (Disease)


Descriere

Accidente auto, leziuni rezultate din activitati sportive, miscarile bruste si de ridicare a greutatilor incorecte - toate aceste evenimente pot duce la diferite tipuri de leziuni la gat si dureri de gat. Gatul este o parte vitala a corpului care este destul de vulnerabila si predispusa la dureri în diverse daune din accidente, evenimente sportive si ca urmare a manipularii necorespunzatoare a greutatilor.

Traume ce pot aparea la gat: “Whiplash” este un durere de gat cauzata de supra-extensia gâtului (tulpina ligament), în urma unui accident de masina violent, în cazul în care masina a fost lovita din spate. Acesta este cel mai frecvent caz vazut in zona gatului, in care sunt deteriorate tesuturile moi ale gâtului, inclusiv muschii, ligamentele si nervii.

Simptomele pot fi variate: de la dureri în gât, dureri de cap, ameteli, furnicaturi, amorteala si slabiciune a gâtului si a membrelor. Pozitia incorecta sau pozitiile dificile de mentinut de catre o persoana care lucreaza pe calculator, de exemplu, somn inadecvat, cu o perna sau un pat ce poate provoca tensiuni musculare gâtului.

In timp, acest muschi poate provoca disconfort si dureri de gat. Unele leziuni, în special cele legate de activitatile sportive poate forta muschii si întinde ligamentele gâtul. Acest tip de deteriorare, însotit de dureri de gat,este mai rau la orice miscare facuta.

Cauze si factori de risc

Un accident în gât poate afecta maduva spinarii în cazul în care accidentul este destul de sever pentru a distruge oasele coloanei vertebrale, care sunt concepute pentru a proteja maduva spinarii. Leziuni ale maduvei spinarii pot provoca paralizie partiala sau totala sau deces.

Diagnosticul si tratamentul

Cu odihna si medicamente anti-inflamatorii (ibuprofen, naproxen), senzatia de constrictie si întindere, de obicei, se vindeca în timp. Leziunile la disc intervertebral - un rezultat de actiuni care implica ridicarea unor obiecte grele- pot afecta discurile spinarii si nervii de la nivelul gatului, cauzand durere care coboara de la gât pâna la picioare.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».