Sindromul Bechet (gură, ochi, ulcere)


Gura | Alergie şi Imunologie | Sindromul Bechet (gură, ochi, ulcere) (Disease)


Boala Behcet este o vasculita sistemica rara, care se caracterizeaza prin prezenta de ulceratii pe membrane mucoase si implicatii oculare.

Sindromul Behcet este o tulburare imun inflamator ce produce ulcere recurente orale genitale. Sindromul Behcet este o afectiune autoimuna, in care organismul produce anticorpi care ataca tesuturile proprii.

Cele mai frecvente simptome sunt: leziuni la nivelul gurii, dureri la nivelul organelor sexuale, rani ale pielii, umflarea unor parti ale ochiului, durere, tumefiere si rigiditate a articulatiilor. Probleme mai grave pot include meningita, cheaguri de sange, inflamare a sistemului digestiv si orbire. In plus, pacientii se pot prezenta cu eritem nodos, vasculita cutanata cu pustule, si leziuni similare cu pyoderma gangrenosum. Nu exista nici o testare specifica patologica sau tehnici disponibile pentru diagnosticarea bolii.

Cauze si factori de risc

Cauza acestei reactii imune anormal este necunoscut, dar poate fi declansat de o infectie virala.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de boala Behcet se bazeaza pe constatari clinice, inclusiv ulcere orale si genitale, leziuni ale pielii, cum ar fi eritem nodos, acnee, foliculita, sau constatari oculare inflamatorii.

Avand in vedere raritatea sa, tratamentul optim pentru neuropatie optica acuta in boala Behcet nu a fost stabilita. Identificarea precoce si tratamentul sunt esentiale. Tratamentul actual are ca scop atenuarea simptomelor, reducerea inflamatiei, si controlul sistemului imunitar. Terapia cu doze mari de corticosteroizi este indicat pentru manifestarile bolii severe.

...