Infecţie Trichinella spiralis


Abdomen | Gastroenterologie | Infecţie Trichinella spiralis (Disease)


Descriere

Trichineloza sau trichinoza este o infectie sau un vierme nematod parazit-cilindru. Ei folosesc o gazda pentru a supravietui si a se reproduce. Majoritatea infectiilor provoca nici un simptom, dar expunerea masiva poate cauza manifestari clinice variate, cum ar fi diareea, febra, mialgii si prostratie.

Trichinella este dezvoltat într-o singura gazda parazit si altele, fara a necesita un artropod ca gazda intermediara. Intensitatea si frecventa expunerii la carnea infectata determina severitatea infectiei. Boala este legat de obiceiurile de gatit din carne si de metodele de refrigerare. Dupa ingestia de larve de Trichinella sunt situate în muschii scheletici si nu sa ramâna în tractul digestiv, astfel scaun de examinare este lipsita de relevanta. Diagnosticul initial se bazeaza pe semnele si simptomele clasice: inflamatie musculara, febra si umflarea ochilor.

Cauze si factori de risc

Oamenii sunt infectate accidental atunci când consumul de carne gatita la temperaturi inadecvate care contin larve de Trichinella spiralis.

Diagnostic si Tratament

Pentru a confirma diagnosticul sunt necesare teste de sange si biopsie musculara pentru a detecta larvele. Utilizarea tratament antihelmintic: albendazol, mebendazol cazul în care infectia este gasit în faza intestinal, pentru a musculare nu mai este eficienta, pentru ca ar putea încerca sa steroizi analgezice. Mortalitatea este scazuta, pacientii infectati sunt, de obicei, asimptomatice, cei care prezinta simptome clinice, este mai bine în 2-3 saptamâni. În cazul în care infectia este severa tabloul clinic poate dura pâna la 2-3 luni.

Factorii care afecteaza morbiditatea includ cantitatea de larve ingerate, speciile din care fac parte, spiralis are cel mai înalt grad de infectiozitate, si statutul sistemului imun al gazdei. Pacientii mor din cauza pneumoniei, embolismului pulmonar, encefalitei sau fara insuficienta cardiaca sau aritmii.

...