Trichomonas vaginalis


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Trichomonas vaginalis (Disease)


Descriere

Trichomoniasis este o infectie cu transmitere sexuala, parazit cu afinitate pentru epiteliului vaginal. Uneori trichomoniaza nu da nici un simptom. Dar ele pot include: o secretie vaginala grele cu miros urât si alb, gri, galben sau verzui, mâncarime, arsura si roseata în zona genitala; durere la urinare sau sex, atunci s-ar putea suferi de trihomoniaza, mai ales daca simptomele se agraveaza la menstruatie.

Cauze si factori de risc

Aceasta boala este cauzata de un parazit, Trichomonas vaginalis, care se transmite prin contact sexual.

Acesta poate fi transmis de la mama la copil in timpul nasterii vaginale femei. În cazuri exceptionale, se poate transmite prin sex de apa, articole de toaleta, jucarii, datorita proprietatii de a adera obiectele micro-. Ea poate supravietui pâna la 24 de ore în afara corpului.

Diagnostic si Tratament

Teste includ un examen vaginal simplu pentru care prelevarea de probe dureaza cateva minute, iar rezultatul te în câteva zile. Tratamentul acestei boli este un antibiotic într luate într-o doza unica mare sau doze mai mici, repartizate pe mai multe zile. Este foarte important sa partenerul tau sexual tratate si, daca este gasit a fi infectate, pentru a evita o alta infectie.

Singura metoda de prevenire este folosirea prezervativului. Este important sa se întoarca la medic dupa tratament. Medicul dumneavoastra trebuie sa verifice daca medicamentele prescrise le obtine vindecat complet.

...