Abcese tubo-ovariene (abcese pelvine)


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Abcese tubo-ovariene (abcese pelvine) (Disease)


Descriere

Boala inflamatorie pelvina (BIP) este un termen general pentru infectia si inflamatia organelor superioare de reproducere la femei. Boala inflamatorie pelvina poate include infectia sau inflamatia: trompelor uterine; stratul superficial al uterului, ovarelor, a trompelor uterine si a ovarelor, respectiv, formând o cavitate infectata (abcesul tubului-ovarian).

Desi cele mai multe femei se vindeca complet cu tratament, unele femei au avut complicatii grave, dupa boala inflamatorie pelvina. Aproximativ 20% poate ramane cu cicatrici ale trompelor, care scade probabilitatea ca o persoana ramâneti gravida (infertilitate tubara) si aproximativ 20% prezenta dureri pelviene cronice.

Cauze si factori de risc

Acest lucru este de multe ori, dar nu întotdeauna, o complicatie a bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, boala inflamatorie pelvina poate aparea in abdomen ca un abces, inflamatia unui strat superficial care liniile abdomenului (peritonita pelvina) sau inflamatie in jurul ficatului. Boala inflamatorie pelvina poate aparea ca o boala tacuta, fara a afecta organele de reproducere sau provoca vreun simptom.

De asemenea, boala inflamatorie pelvina creste riscul de sarcina extrauterina (ectopica). Netratata boala inflamatorie pelvina este o problema grava de sanatate, care are efecte pe termen lung. Adolescenti activi sexual si femeile tinere adulte, care sunt la risc mai mare de boli cu transmitere sexuala, sunt considerate un grup cu risc ridicat de a dezvolta o boala inflamatorie pelvina, de obicei. Boala inflamatorie pelvina (BIP) este cauzata de o boala cu transmitere sexuala (BTS) care infecteaza colul uterin, care leaga regiunea vaginului superior si uter. Odata ce colul uterin a fost infectat cu o BTS, devine mai usor pentru alte bacterii prezente in vagin sa patrunda si sa infecteze uterul si trompele uterine. De asemenea, se poate dezvolta boala inflamatorie pelvina ca urmare a vaginitei bacteriene (BV), care consta într-o scadere a organismelor vaginale bune si un numar tot mai mare de organisme cu potential negativ în acea zona. Atunci când se întâmpla acest lucru si atunci când raspândirea organismelor daunatoare pentru a uterului si a trompelor uterine, boala inflamatorie pelvina poate aparea. Vaginita bacteriana nu este cu transmitere sexuala.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru un abces tubo-ovarian include antibiotice si antiinflamatoare medicamente pentru durere. Tratamentul pentru o abcesul tubo-ovarian sever poate necesita medicamente pentru dureer narcotice si chirurgie. Drenajul abcesului poate fi realizat laparoscopic. Partenerii sexuali masculine ar trebui sa fie, de asemenea, evaluati de catre un medic, pentru a evita reinfectarea. ...