Ruptură a membranei timpanice


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Ruptură a membranei timpanice (Disease)


descriere

Perforarea membranei timpanului poate fi totala sau partiala. Perforatiile care persista creeaza o comunicare anormala intre mediul extern timpanului casa (care adaposteste sejururi).

Cauze si factori de risc

Ruptura timpanului poate sa apara ca rezultat al infectiilor urechii repetate istoric vechi (copilarie), neglijate sau incorect tratate, dupa vatamari ( introducerea accidentala a obiectelor în ureche canal-ace, agrafe, scobitori), arsuri, traumatisme, presiune (explozii, scufundari, decompresie).

Aceasta situatie, împreuna cu pierderea auzului, riscul permanent asociat cu dispozitive de otita medie, vertij, colesteatomului secundar. În unele situatii, o perforatie recenta a membranei timpanice se pot vindeca spontan, prin puterea sa de regenerare.

Diagnostic si Tratament

Medicul poate determina de multe ori daca aveti un timpan perforat, cu o inspectie vizuala cu ajutorul unui otoscop. Teste suplimentare sunt efectuate pentru a determina cauza rupturi sau gradul de afectare.

Scopul tratamentului este de a calma durerea si a preveni sau trata infectia. Punerea calduri pe ureche pot ajuta la ameliorarea disconfortului. Pastrati urechea curata si uscata în timp ce acesta se vindeca. Postati bile de vata în ureche în timp ce faceti dus pentru a împiedica patrunderea apei in ureche. Evitati inotul sau punerea capului sub apa.

Antibiotice (picaturi orale sau ureche) pot fi utilizate pentru a preveni sau pentru a trata infectia o infectie care le aveti deja. Calmantele (analgezice), inclusiv medicamente, pot fi utilizate pentru a calma durerea.

Repararea chirurgicala a timpanului (timpanoplastie) poate fi necesara daca timpanul nu se vindeca de la sine. ...