Ploşniţe de pat


Piele | Dermatologie | Ploşniţe de pat (Disease)


Descriere

O muscatura a unui gandac de pat este nedureroasa si nu este observat. Cele mai frecvente semne sunt mici, plate, sau a ridicat umflaturi pe piele, dar roseata, umflaturi, mâncarimi si pot sa apara frecvent. Daca zgâriat, zonele de muscatura se poate infecta. O particularitate a muscaturi bug pat este tendinta de a gasi mai multe muscaturi aliniate într-un rând. Muscaturi de bug-uri pat pot trece neobservate sau sunt confundate cu muscaturile de purici sau de tântari sau alte tipuri de conditii de eruptii pe piele sau, deoarece acestea sunt greu de distins de alte muscaturi. Cazare bug-uri nu au fost concludent dovedit a transporta microbi infectioase. Cu toate acestea, cercetatorii au implicat bug-uri de pat posibili vectori ai trypanosomiasis americane (boala Chagas).

Cauze si factori de risc

Cazare bug-uri sunt mici si ovale non-insecte zburatoare care se hranesc cu sange de la oameni sau animale prin supt. Cazare bug-uri sunt de obicei cele mai eficace pe timp de noapte si musca orice zone expuse ale pielii in timp ce o persoana doarme. Zonele comune pentru muscaturi de plosnita sunt fata, gat, maini si brate.

Diagnostic si Tratament

De obicei, nu este nevoie de tratament pentru muscaturi bug pat. Daca mâncarime este severa, creme cu steroizi sau antihistaminice orale pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor. Infectii bacteriene secundare care se dezvolta pe arii foarte zgariate pot necesita utilizarea de antibiotice.

...