Infecţie Ureaplasma urealyticum


General sau altele | Medicină generală | Infecţie Ureaplasma urealyticum (Disease)


Descriere

Ureaplasma urealyticum este o bacterie care afecteaza tractul genital, poate duce la vulvei si vaginului, dar boala usoara, netratate, provoaca unele complicatii foarte grave, astfel cum sunt anexate, salpingita, abcesul pelvin.

Aceste complicatii pot însemna infertilitate si avort spontan sau de nastere prematura la femeile gravide. De asemenea, Ureaplasma poate infecta tractul urinar inferior (uretrita) si superioare (pietre la rinichi). Infectia apare prin vaginale de descarcare de gestiune, mâncarimi si iritatii ale zonei intime.

Cauze si factori de risc

Copiii prematuri sunt la risc mai mare decât termenul, se poate dezvolta pneumonie, meningita si septicemia. Nu este clar daca toate mamele infectate transmit bacteria pentru fat. De asemenea, nu se cunoaste daca Ureaplasma singur poate provoca avort spontan si prematura, de obicei, ca trupul gravida a fost gasit, împreuna cu alte bacterii daunatoare.

Bacteriile de transmitere este prin sex si, mai putin frecvent prin infectii intraspitalicesti, si este favorizata de factori care distrug flora vaginala normala. Sex cu mai multi parteneri, existenta unor DIU, spalaturi vaginale, stabilit scena pentru infectia cu Ureaplasma.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul poate fi facuta numai dupa examinarea secretiilor, si tratamentul cel mai adecvat este stabilit dupa antibiograma. În mod ideal, infectia cu Ureaplasma este tratata înainte de sarcina pentru a preveni orice complicatii.

Unele tulpini au dobândit rezistenta la antibiotice comune si de tratament poate fi destul de greoaie. Printre femeile cu sangerari vaginale, 82% sunt infectate cu Ureaplasma. Pe lânga faptul ca provoaca sângerare, bacteria se transmite prin placenta fetala, ducând la Corio-amniotitic si avort spontan, nastere prematura, infectii neonatale.

Cu toate acestea, sa constatat ca tratamentul cu antibiotice prenatala reduce riscul de nastere prematura cu 50% si, astfel, o nastere prematura. Orice tratament se încearca, este inutila daca nu primeste si partener. El poate fi infectat, chiar daca nu exista simptome, deoarece masculii sunt manifestari mai putin evidente. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamna ca bacteriile ar fi periculos pentru ei.

...