Uretrită (infecţie a uretrei)


Pelvis/Bazin | Urologie | Uretrită (infecţie a uretrei) (Disease)


Descriere

Uretrita este o infectie a uretrei, tubul care face legatura vezicii urinare cu exteriorul si este utilizata pentru a elimina urina.

Cele mai rapide, simptome septice apar dupa explorare a uretrei (1-3 zile), ca purtator al sondei uretrale (cateter urinar). Creasca usor datorita incubarii pentru uretrita microbiana aproximativ venerice (numarul mediu de zile 5-10) ajungând între 7-21 zile (în medie 9-12 zile) la uretrita microbiana În cazul de germeni foarte virulente în ceea ce priveste factorii locali care pot determina instalarea uretrita si aspectul, la fel ca în acuta si în forme acute, de incubatie este mult mai scurt. Perioada de incubatie poate creste cu 6-9 zile în cazul infectiilor mixte cu gonococi si trichomonas sau în cazul în care infectia a fost facuta în perioada când pacientul urmeaza un tratament cu antibiotice. Pentru punct de vedere clinic, acesta ramâne tacut perioada.

Cauze si factori de risc

Cel mai frecvent, infectia este cauzata de bacterii, contactate, de obicei, prin boli cu transmitere sexuala. Sunt, de asemenea, infectii cauzate de virusuri comune de transport în jos. În exceptia cazului în care urina infectate provin din tractul urinar superior, modul de transmisie uretrita, în cele mai multe cazuri, ramâne sexual (modul venerice). La femei, acest traseu este considerat cel mai comun, iar omul este considerata obligatorie. Din acest motiv, examinarea si tratamentul va fi în ambii parteneri. Daca tratamentul este succesiv nu va functiona, explicatia este ca parazitul poate exista, dupa unii autori, sub forma de pseudochisturi, care pot ajunge la tractul genital al femeilor cu articole de toaleta, lenjerie de corp, apa.

În concluzie, calea de contaminare cea mai ramâne în mod constant venerice pentru toate uretrita atât pentru barbati cât si femei, ruta genitala este o exceptie. Rezervor de infectie pentru femei este cea mai mare a uretritei contaminate. Într-o majoritate a cazurilor, aceasta nu are fenomene evidente de infectie, devenind un transportator aparent sanatos al agentului infectios sau agenti în mod corespunzator. Numai în gonoreea cronica si infectie Trichomonas vaginalis, partenerii au vaginita sau uretrita cu acesti germeni.

Diagnostic si Tratament

Daca exista o infectie, vi se va administra antibiotice. O analiza de urina de follow-up sau cultura se va face dupa ce ati terminat toate medicament pentru a va asigura infectia a fost eliminata. Femeile care au episoade repetate de actul sexual legate de uretrita sau cistita poate fi necesar sa luati o doza de antibiotice preventiv, înainte sau dupa actul sexual. Phenazopyridine (Pyridium) pot fi prescrise pentru a reduce disconfortul urinar. Ar trebui sa nu mai utilizati orice posibile iritante chimice.

...