Retenţie urinară (incapacitate de a urina)


Pelvis/Bazin | Urologie | Retenţie urinară (incapacitate de a urina) (Disease)


Descriere

Retentie urinara se refera la imposibilitatea de a satisface nevoia de golire vezicii urinare lor. Exista diferite tipuri de retentie de urina: retentie de urina este complet sau incomplet, deoarece este imposibil sau partiala îndepartarea vezicii urinare; retentie de urina Intreg este cauzata cel mai adesea la barbati, un adenom de prostata si o femeie, o tulburare neurologica sau sfincterului.

Ea dezvaluie brutal: este nevoie urgenta de a urina, vezica este tensionata, dureroasa si palpabila (vezica minge). Pastrarea necesita un cateterism uretral sau eliminate ca prin aplicarea unui cateter suprapubic, iar apoi cauta cauza, prin diferite teste. Retentie de urina este, uneori, de origine incomplet neurologice (referitoare la un diabet zaharat sau un consecutiv spinarii),. Adesea obstructiva (îngustarea gâtului vezicii urinare, un calcul sau de cancer de prostata, un fibrom uterin) Acesta este dezvaluit treptat prin tulburari urinare: urinare in timp ce aproape fiecare flux de altul, urina slab, senzatia de golire incompleta vezicii urinare, incontinenta urinara sau infectie, uneori.

Vezicii urinare este de multe ori relaxat cupola sa este palpabil deasupra pubisului. Dureri în abdomenul inferior, de extindere a abdomenului, nevoia de a urina, însotite de spasme dureroase ale sfincterului vezicii urinare sunt cele mai frecvente simptome. Pastrarea trebuie sa fie diferentiata de anurie, pacientul nu urina, deoarece rinichii produc urina, astfel încât vezica este goala, iar pacientul nu are nici o senzatie de la urinare. Excesul de alimente, în special alcool determina o decompensating cu consecintele de pastrare a vezicii urinare urina nu se poate elimina.

Cauze si factori de risc

Retentie urinara apare atunci când un individ nu poate goli complet vezica urinara si senzatia, în ciuda efortului. Retentie urinara poate fi acuta sau cronica. Orice boala care cauzeaza blocarea fizica a uretrei poate provoca retentie urinara.

O alta cauza a retentie urinara este disfunctie a nervilor care controleaza urinare. Cauzele care controleaza retentie urinara sunt: hiperplazie benigna de prostata, constipatie, cistocel, diabet zaharat, herpes genital la femei, scleroza multipla, cancerul de prostata, prostatita, infectii ale tractului urinar, accident vascular cerebral, vaginale, cistita vezicii urinare, neurogena, medicamente, traumatisme vertebrale spinarii .

Diagnostic si Tratament

Cu retentie urinara acuta, tratamentul începe cu introducerea unui cateter prin uretra pentru a drena vezica urinara. Acest tratament initial amelioreaza primejdie imediata a unui vezica plina si previne deteriorarea permanenta vezicii urinare. Tratament pe termen lung pentru orice caz de retentie urinara depinde de cauza.

...