Malformaţii ale tractului urinar


Pelvis/Bazin | Urologie | Malformaţii ale tractului urinar (Disease)


Descriere

Dezvoltarea de anomaliilor in ureter include o mare varietate de conditii. Nu exista semne clinice specifice asociate cu anomalii ureterale. Cei mai multi copii cu anomalii prezinte la examenul de rutina imagistice si semne de UTI. Unii pacienti se prezinta cu infectii ale tractului urinar inferior, dureri abdominale, masa ciclica, abdominale si hematurie. Pacientii pot prezenta o masa chistica în meatul ureteral reprezentând un ureterocel care vor fi eliminate.

Ectopica bilaterala este rara si consta, cu anomalii urinare multe altele. Apare la 0. 025% din populatie. Aproximativ 10% sunt bilaterale. Apar mai frecvent la femei decât la barbati. La femeile peste 60% a ureterelor ectopice au sisteme de drenaj duplex. Cele mai multe sunt la barbatii singuri. Aproximativ 80% a ureterelor ectopice sunt drenarea unui rinichi duplex. Dezvoltarea anormala a venei cave la formarea, pentru a forma infrarenal vena cava mai sus ureter. Poate provoca obstructie ureterala. Ureterul este împartit uretero-ureterale anastomoza chirurgical înainte de vena cava sau vaselor iliace.

Cauze si factori de risc

Anomalii ureterale sunt o cauza comuna de morbiditate la copii si necesita frecvent interventie chirurgicala. Anomalii ureterale apar cu rinichi, dar poate sa apara, de asemenea, independent. Complicatiile includ: obstructie, infectie urinara si staza ca urmare a formarii de calculi. Incontinenta urinara ca urmare a încetarii anormala a ureterului in uretra, perineu si vagin este o alta complicatie.

Anomaliile ureterale pot fi gasite în timp ce evaluarea unui pacient pentru hipertensiune, proteinurie sau insuficienta renala. Aproximativ 50% dintre femeile cu uretere ectopice prezinte incontinenta urinara constanta sau de descarcare de gestiune vaginale anormale. Inserarea ectopica ureterala este asociata cu epididimita recurenta. Barbatii cu uretere ectopice prezinte actul sexual mai ales prostatita si dureroasa.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul poate fi sugerat de anomalii prenatale de rutina ecografie (hidronefroza) si, ocazional, prin examen fizic. Cu toate acestea, cele mai multe anomalii sunt suspectate atunci când copilul se dezvolta prima infectie ale tractului urinar inferior. Anomalii ureterale trebuie suspectate la copii cu episoade de pielonefrita sau recurente infectii ale tractului urinar la copii. Teste includ Ecografie la rinichi, ureter si vezica urinara înainte si dupa si cistoureterografie. ...