Uveită (irită, inflamarea ochilor)


Ochi | Oftalmologie | Uveită (irită, inflamarea ochilor) (Disease)


Descriere

Uveita este o inflamatie a tractului uveal, care consta din irisului (irita), corpul ciliar (ciclice) si coroida (coroidita). Bolile inflamatorii ale ochiului se pot, cu toate acestea, localiza la nivelul retinei (retina) sau vascularizatia retinei (vasculita retiniana). Inflamatia intraoculara este clasificat de prezenta predominanta a semnelor de inflamatie în segmentul anterior, posterior sau prezenta lor în ambele segmente pe ochi: uveita anterioara; uveita posterioara. Uveita poate fi clasificate dupa cum urmeaza: uveite acute sau cronice, uveita granulomatoasa sau nu granulomatoasa. În general, uveita este imunologic se întâmpla, dar un numar semnificativ de pacienti, cei cu SIDA sau alte tulburari ale sistemului imunitar, cauza primara este infectia precedent.

Cauze si factori de risc

Uveita este caracterizat de celule inflamatorii si inflamatie în umoarea apoasa. Celulele pot fi vazute pe endoteliul cornean ca keratina precipitat. În keratine uveita granulomatoase sunt mai mari precipitate, seu de oaie, si puteti vedea noduli la nivelul irisului. În uveita nu granulomatoasa, keratine sunt mai mici precipitate si noduli la nivelul irisului lipsesc. În cazuri rare, uveita granulomatoasa poate arata initial nu uveita imitarea granulomatoasa. În hipopion severa uveita anterioara poate fi prezenta (colectarea straturi de celule albe din sange), precum si în cadrul fibrina camera anterioara. In celulele posterioare vitroase uveita sunt prezente. Leziunile inflamatorii pot fi localizate la nivelul retinei sau coroidei. Leziunile recente sunt de culoare galbena, cu margini neclare, in timp ce leziunile vechi definite mai bine marginile si sunt, de obicei, pigmentate. Ingrosarea peretilor vaselor retiniene de pot aparea lânga aceste regiuni sau teritoriu mai extins. În cazurile severe, opacitati vitroase ascunda detaliile retinei.

Uveita posterioara prezinte cu reducerea progresiva a durerii la un ochi relativ asimptomatic. Daune bilaterala este frecventa. Diminuarea vederii se poate datora opacitati obscuritate sau vitroasa, leziuni inflamatorii care implica macula, edem macular, ocluzia venei retiniene sau neuropatie optica deseori asociat.

Diagnostic si Tratament

De obicei, uveita anterioara raspunde la tratamentul cu corticosteroizi topici. Uneori poate fi necesar, preparate injectabile cu steroizi sau steroizi sistemice în ochi. Dilatarea pupilei este important de a scuti disconfort si pentru a preveni sechelele posterior. Uveita posterioara necesita corticosteroizi sistemici mai frecvent si uneori imunosupresie sistemica cu azatioprina sau ciclosporina.

...