Infecţie vaginală


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Infecţie vaginală (Disease)


Descriere

Vaginite fungice este cauzata de cresterea excesiva a ciupercii în vagin. Infectii micotice sunt foarte frecvente la femeile de vârsta fertila, dar poate aparea la orice varsta. Desi creeaza disconfort, vaginita rareori poate provoca infectii fungice grave.

Simptomele vaginitei fungice includ: prurit (mâncarime), care pot deveni severe vaginale; leucoree (secretii vaginale) brânza alba, inodora, vulva (pielea din jurul deschiderii vaginale) este de culoare rosie si iritata; durere la mictiune (urinare), cand urina atinge pielea iritata; dispareunie (act sexual dureros). Simptomele de infectie drojdie vaginale apar, de obicei, în saptamâna înainte de aparitia menstruatiei. Exista alte boli cu simptome similare de infectii drojdie vaginale, cum ar fi, de exemplu, vaginita bacteriana si infectii cu transmitere sexuala. Mâncarime si roseata a vulvei poate fi cauzata de o reactie la produsele vaginale, cum ar fi sapun, uleiuri de baie, spermicidele sau gelurile de dus. Aceste simptome ar trebui sa fie revizuite de catre un medic.

Cauze si factori de risc

Cele mai multe dintre drojdiile vaginale sunt cauzate de Candida albicans, drojdie, care paote fi tratate eficient cu medicamente antifungice standard de. Recurente infectii micotice vaginale care implica, altele decât Candida albicans, care sunt rezistente la tratamentele standard. Sindromul drojdie cronica, o afectiune în care cresterea în exces de drojdie afecteaza întregul corp, nu a fost demonstrat în termeni medicali.

Diagnostic si Tratament

Infectiile vaginale micotice se vor rezolva fara tratament, de obicei, la începutul ciclului menstrual, deoarece creste scaderea pH-ul vaginal provoaca fungs. Exista diferente semnificative între vaginita micotica ocazional, pur si tratate recurente, care afecteaza grav viata unei femei. Vaginite recurente fungice poate fi dificil pentru a preveni si trata. Femeile cu vaginite recurente trebuie sa fie evaluate în ceea ce priveste conditiile medicale asociate (cum ar fi ciupercile rezistente la terapia de tratament, diabet zaharat sau hormon), astfel încât cauza sa imediata poate fi eliminat. Vaginite micotice nu se transmite sexual. Cu toate acestea, în cazul în care femeile au factori de risc pentru infectiile cu transmitere sexuala, si risc crescut de infectii drojdie vaginale. Boala care scade capacitatea organismului de a mentine un echilibru normal al organismelor prezente în vagin creste riscul de infectii fungice.

...