Paralizie Bell (slăbiciune facială)


Față | Neurologie | Paralizie Bell (slăbiciune facială) (Disease)


Paralizia Bell este o afectiune caracterizata prin paralizie faciala care rezulta dintr-o disfunctie a nervului cranian VII, nervul facial care duce la incapacitatea de a controla muschii faciali pe partea afectata. Din cauza unei disfunctionalitati a nervului facial, care controleaza muschii fetei, paralizia Bell, cauzeaza cadere faciala pe jumatate afectat.

Principalul simptom de paralizie Bell este o slabiciune brusca sau paralizie pe o parte a fetei. Acest lucru face dificil inchiderii ochiului pe partea afectata a fetei. Alte simptome sunt: salivare; probleme oculare, cum ar fi ruperea excesiva sau un ochi uscat, pierderea capacitatii gustului, dureri in sau in spatele urechii, amorteala in partea afectata a fetei, sensibilitate crescuta la sunete.

Cauze si factori de risc

Unele virusuri sunt gandite pentru a stabili o infectie persistenta sau latenta, fara simptome, cum ar fi virusul varicelo-zosterian si virusurile Epstein-Barr, si familia herpes. In paralizia Bell acuta cauza poate fi reactivarea unei infectii virale existente sau latente.

Diagnostic si Tratament

Paralizia Bell este un diagnostic de excludere, prin eliminarea altor posibilitati rezonabile. In cazul in care cauza simptomelor dvs. nu este clara, posibil sa aveti nevoie de alte teste, cum ar fi testele de sange, un RMN sau o scanare CT.

Tratamentul precoce (in termen de 3 zile de la debut) este necesar pentru o terapie eficienta. Steroizii s-au dovedit a fi eficace la imbunatatirea recuperarii, in timp ce antivirale nu. Steroizi, antivirale, chirurgie, fizioterapie sunt in comun de ajutor.

...