Vaginită, Infecţie inflamatorie a vaginului


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Vaginită, Infecţie inflamatorie a vaginului (Disease)


Descriere

Vaginita bacteriana este o schimbare în echilibrul de bacterii care sunt in mod normal prezente in vagin si care pot provoca unele simptome suparatoare. Vaginita bacteriana este cea mai frecventa cauza de simptome vaginale la femeile aflate la vârsta fertila.

Vaginita bacteriana cauzeaza simptome care sunt diferite de cele ale altor doua tipuri comune de infectie vaginala, infectie vaginala cu Trichomonas. Este posibil sa aveti mai mult de un tip de infectie vaginala.

Simptomul cel mai important al vaginitei bacteriene este eliminarea secretiilor in suma excesiva, urat mirositoare, de culoare alb-gri, spre deosebire de descarcare de gestiune vaginale normale. Una din trei femei cu vaginita bacteriana descriu o secretie galbuie. Un miros de peste, suparator, care este, de obicei, rau dupa sex, este fluierul de vaginita bacteriana. Cu toate acestea, aproape jumatate din femeile cu vaginita bacteriana nu au simptome pentru a atrage atentia. Vaginita bacteriana nu determina neaparat aparitia de mancarimi (prurit) Alte conditii care pot prezenta simptome similare sunt boli cu transmitere sexuala, infectii ale tractului urinar si infectii vaginale.

Cauze si factori de risc

Vaginita bacteriana este importanta mai ales daca femeia este insarcinata. În timpul sarcinii, aceasta poate duce la aparitia unor complicatii, cum ar fi avortul, nastere prematura (inainte de termen) si pelviana a aparut dupa nastere. Infectie uterina este o cauza frecventa a nasterii premature - vaginita bacteriana poate provoca acest tip de infectie, poate fi un semn de avertizare de o alta problema care cauzeaza nasterea prematura.

Expertii continua sa investigheze cazul vaginitei bacteriene, care este cauzata direct sau indirect. Prezenta vaginitei bacteriene atunci când o procedura / tehnici pelvine invazive (cum ar fi operatia de cezariana, histerectomie, avortul clinic, biopsia sau plasarea unui dispozitiv intrauterin) creste riscul de infectii pelvine. Prezenta vaginitei bacteriene atunci când expunerea la o boala cu transmitere sexuala (inclusiv HIV) creste riscul de infectii bacteriene. Vaginita care este cauzata de o pierdere a echilibrului dintre microorganismele care fac în mod normal, pâna flora existente în vagin. În mod normal, aproximativ 95% din flora vaginala este format din bacterii numite lactobacili. Ajutor lactobacili mentinerea pH-ului - de la mic vaginal si de a preveni cresterea exagerata a altor microorganisme.

Diagnostic si Tratament

Cheia tratament adecvat este un diagnostic corect. Deoarece cauzele sunt variate, medicamentele prescrise poate implica creme antifungice si supozitoare, antibiotice si alte medicamente, prescrise. Creme vaginale si aplicatii vaginale sunt adesea recomandate, mai degraba decât primul medicament pe cale orala.

Medicamente comune utilizate includ metronidazol, doxiciclina, azitromicina, si over-the-counter medicame...