Varicocel (extindere a venei testiculare)


Pelvis/Bazin | Urologie | Varicocel (extindere a venei testiculare) (Disease)


Descriere

O varicocele este o extindere a venelor în cadrul scrotului, punga de piele libera, care detine testiculele. O varicocele este similara cu o vena varicoasa, care pot aparea în picior.

Varicocelul sunt o cauza comuna de productie mica de spermatozoizi si calitatea spermei a scazut, ceea ce poate duce la infertilitate. Cu toate acestea, nu toate Varicocelele afecta productia de sperma. Varicocelul poate provoca, de asemenea, micsorarea testiculelor.

Cauze si factori de risc

Cablul dvs. spermatic transporta sangele de la testicule. Nu e sigur ce cauzeaza Varicocelul, dar multi experti cred ca o formulare a varicocelelor atunci când valvele din interiorul venelor din cordonul împiedica sângele dumneavoastra de la care curge în mod corespunzator. De rezerva care rezulta face ca venele sa se adânceasca (se dilata).

Varicocelul adesea se formeaza in timpul pubertatii. Varicocelele apar de obicei pe partea stanga, cel mai probabil din cauza pozitiei venei testiculare stânga. Cu toate acestea, un varicocel într-un testicul poate afecta productia de sperma in ambele testicule.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul varicocele nu pote fi necesar. Cu toate acestea, în cazul în care varicocele iti provoaca durere, atrofierea testiculara sau infertilitate, poate doriti sa se supuna repararea defectului. Scopul interventiei chirurgicale este de a sigila vena afectata pentru a redirectiona fluxul de sange in vene normale. Cu toate acestea, efectul de reparare varicocelului asupra fertilitatii este neclar.

Desi de obicei se dezvolta Varicocelul in adolescenta, e mai putin clar daca ar trebui sa aveti repararea defectului la momentul respectiv. Indicatii pentru repararea unui varicocel in adolescenta includ atrofie testiculara progresiva, durere sau rezultate anormale analiza lichidului seminal.

...