Tahicardie ventriculară (TV)


Piept | Cardiologie | Tahicardie ventriculară (TV) (Disease)


Descriere

Tahicardie ventriculara (TV) este o tulburare de ritm al carui centru este situat în ventriculu. Tahicardie ventriculara (TV) se refera la orice ritm mai rapid decât 100 (sau 120) de batai pe minut care decurg distal la pachetul sau. Ritmul de lucru poate aparea din miocardul ventricular si / sau din sistemul de conducere distal.

TV pot fi reflectate în simptome, cum ar fi sincopa, palpitatii si dispnee. Este de multe ori, dar nu întotdeauna, asociata cu compromis hemodinamica, mai ales daca ventriculul stang este afectata sau ritmului cardiac este deosebit de rapid. Cu unele exceptii, TV este asociat cu un risc crescut de moarte subita.

Cauze si factori de risc

Tahicardia ventriculara este o rata a pulsului mai mare de 100 de batai pe minut, cu cel putin trei batai de inima neregulate într-un rând. Conditia poate dezvolta ca o complicatie mai devreme sau mai târziu de un atac de cord.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de simptomele, si tipul de tulburari cardiace. Unii oameni ar putea sa nu aiba nevoie de tratament. Daca tahicardia ventriculara devine o situatie de urgenta, acesta poate solicita: CPR, defibrilare electrica sau cardioversie (soc electric), medicamente antiaritmice (cum ar fi lidocaina, procainamida, sotalol sau amiodarona) dat printr-o vena.

Tratamentul pe termen lung de tahicardie ventriculara poate necesita utilizarea unor medicamente antiaritmice orale (procainamida, cum ar fi, amiodarona, sotalol sau). Cu toate acestea, medicamente antiaritmice pot avea efecte secundare grave. Utilizarea lor este în scadere, favorizand alte tratamente.

Unele tahicardii ventriculare pot fi tratate cu o procedura de ablatie. Ablatia cateter radiofrecventa poate vindeca anumite tahicardii. Un tratament preferat (pe termen lung) pentru tahicardii ventriculare multe dintre ele cronice consta in implantarea unui dispozitiv implantabil cardiac numit defibrilator (ICD). ICD este de obicei implantat în piept, ca un stimulator cardiac. Acesta este conectat la inima cu fire.

...