Insuficienţă vertebrobazilară


Cap | Neurologie | Insuficienţă vertebrobazilară (Disease)


Descriere

O persoana cu insuficienta vertebrobazilara are recurente atacuri ischemice tranzitorii (AIT), sau mini-accident vascular cerebral, care provoaca structurile în partea din spate a creierului functionarea defectuoasa a mai putin de 24 de ore. Circulatia vertebrobazilar livreaza sânge la structuri în partea din spate a creierului, inclusiv maduva spinarii, Pons, cerebelul, mezencefalul, talamusul si cortexul occipital.

Cele mai importante simptome care apar în cazul acestei boli: sentimente de jena si apoi de greutate si de durere occipital, dureri de cap, ameteli, vertij (ameteala poate fi rotatorie sau nereglementata, pe termen scurt); hipoxie cerebrala (creierul insuficient oxigenat) si apare oboseala, somnolenta marcata; tulburari senzoriale (parestezii - amorteli in maini si in picioare); pareze, hemipareze, tulburari de motilitate (de exemplu, dificultati de mers pe jos si miscari ale mâinilor); slabiciune musculara; hipertensiune arteriala (HTA) si hipertensiune arteriala, durere disconfort, greutate; tulburari de ritm cardiac scadere treptata (neclara), pierderea auzului, sunete, zgomote, vâjâit în urechi; memorie scazuta; risc crescut de accident vascular cerebral ischemic.

Cauze si factori de risc

Sistemul este, de asemenea, numit vertebrobazilar posterior de circulatie a creierului. Aceasta parte a creierului contine structuri care sunt cruciale pentru mentinerea unei persoane în viata. De exemplu, trunchiul cerebral controleaza respiratia si inghitirea, printre alte lucruri. Parti ale creierului ajutor cu viziunea (lobi occipitali) si coordonarea miscarii (cerebelul) sunt de asemenea situate în partea din spate a creierului.

Multe afectiuni pot cauza diferite fluxuri de sange in partea din spate a creierului care urmeaza sa fie redusa sau oprita. Cea mai frecventa cauza este un accident vascular cerebral din cauza rigidizarea arterelor (ateroscleroza).

Diagnostic si tratament

Tratamentul pentru insuficienta vertebrobazilara include evitarea factorilor declansatori, cum ar fi schimbarile deshidratare.

...