Vertij (senzaţie de ameţeală)

Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Vertij (senzaţie de ameţeală) (Disease)


Vertijul este o tulburare caracterizata prin o perturbare a echilibrului care provoaca sentimente, cum ar fi nestabilitatea, ameteli, senzatie de miscare, filare, sau plutire, precum si pierderea de balans.

Vertijul este o boala grava, deoarece creste factorii de risc pentru unele dintre tulburarile grave, cum ar fi accidente vasculare cerebrale si tumori. Exista diferite tipuri de vertij, cum ar fi: vertij periferic, vertij obiectiv si vertij central, prin urmare, tratamentul de vertij este o necesitate, deoarece poate duce la probleme grave de dezechilibru. Vertijul, un sentiment de miscare, uneori însotit de greata si varsaturi, apare atunci când orice parte a sistemului se prabuseste. Cu toate acestea, oamenii au tendinta de a nu folosi acest cuvant pentru a descrie simptomele lor, dar utilizeaza în schimb termenii ameteli sau confuzie. Este de datoria medicului specialist sa inteleaga simptomele si sa defineaca cauza vertijului.

Cauze

Desi exista multe cauze de vertij, distinctia între cauzele majore de vertij central si periferic sunt cauze. Cauzele centrale apar din cauza unei anomalii în cerebel. Cauze de ameteala referitoare la ureche sunt adesea caracterizate prin ameteala si greata.

Unele dintre cele mai comune cauze de vertij sunt enumerate mai jos: vertij pozitional paroxistic benign, labirintita poate dezvolta o infectie virala care provoaca inflamatie în urechea medie, boala Meniere, Neuromia acustica, traumatism in urechea interioara, migrene vestibulare.

Diagnostic si tratament

Primul pas în a ajuta o persoana cu vertij este de a analiza istoricul pacientului si întelegerea simptome de ameteala, care pot fi asociate cu alte simptome.

Natura tratamentului de multe ori depinde de cauza de vertij. Vertijul determinat de labirintita sau VPPB pot fi tratate eficient.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».