Fistule vezicale


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Fistule vezicale (Disease)


Descriere

Fistulele vezicale sunt un subtip al fistulei urogenitale de sex feminin. Este un tract anormal fistulos care se afla la extinderea dintre vezica urinara si vagin, care permite descarcarea continua involuntara de urina în bolta vaginala.

Cauze si factori de risc

Principalele cauze care duc la traumele vezicii urinare sunt: fracturi de pelvis, manevrele iatrogene (histerectomie - leziune postoperatorie poate fi diagnosticata atunci cand un pacient are pierderi de urina prin vagin prin chirurgie urologica endoscopica), hipogastric sau comotie cerebrala.

Leziuni ale vezicii urinare apar in primul rand la schimbari in urinare, poate fi dificil, frecvent, in cantitati mici, plus hematurie macroscopica, uneori. Consecintele clinice ale planului de fistule urovaginale sunt involuntare de urina prin vagin, care determina o scadere marcata a calitatii vietii pacientilor si poate provoca o frecventa crestere a infectiilor urinare.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul presupune examenul fizic si explorari de laborator. Istoria poate dezvalui istoria patologica a bolilor oncologice si efectuarea în cele din urma chirurgie genitala sau radioterapie. Un test foarte simplu si ieftin consta in introducerea unui tampon vaginal dupa ce pacientul a primit pe cale orala o solutie de apa de albastru de metilen.

...