Nevrită vestibulară (labirintită)


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Nevrită vestibulară (labirintită) (Disease)


Descriere

Nevrita vestibulara este o infectie a nervului vestibular. Cele mai frecvente cazuri de nevrite vestibulare sunt infectii si boli vasculare si de farmaceutice si a otravirii cu substante straine.

Un nevrita tipica incepe brusc printr-un vertij puternic si vomitat în mod constant, atât în cresterea ratei de la încercarea de a sta în timpul miscarilor capului. În majoritatea cazurilor, aceste simptome dispar in 2 sau 3 zile. Dupa aceasta faza, uneori ramâne liniara de propunere iluzia accelerata (de exemplu, mutarea unui lift sau într-un accident de masina).

Cauze si factori de risc

Cauzele infectioase includ infectia cu virusul herpetic de tip, citomegalovirus, virusul EBV, adenovirus, cu virusuri gripale si parainfluenza de tip A si B, virusul rujeolic de tip, si varicela. O boala vasculara este cel mai des observata la pacientii vârstnici cu risc de aparitie a bolilor cardiovasculare (persoane peste 50 de ani, fumatori, pacienti cu tulburari ale metabolismului lipidic, cu tensiune arteriala crescuta, diabet zaharat, aritmii cardiace).

Diagnostic si Tratament

Recuperarea integrala vine in 2 pana la 3 saptamani. În nevrita, diagnosticul este stabilit, de obicei, pe pacientul care acuza dureri. Nu este necesar sa se efectueze examinarile auxiliare. În cazul în care simptomele persista mai mult de o luna, este necesar sa se ia în considerare o alta cauza a simptomelor (sau boala). Toate tranchilizantele (de exemplu ameliorarea droguri) si sedativele inhiba functia vestibulara, ceea ce înseamna un proces lent de compensare vestibulara. Medicamentele împotriva varsaturilor (antiemetic) si sedativele ar trebui sa fie utilizate într-o doza limitata, atunci când nu afecteaza procesul de compensare vestibulara.

Cea mai buna abordare este tratamentul cu medicamente care imbunatateste functia vestibulara. La pacientii cu probleme de echilibru atunci când merg pe jos si / sau vertij, care a persistat timp de câteva saptamâni, se recomanda asa-numita gimnastica faciala. Scopul principal al acestor masuri este de a stabiliza, în timp ce elimina nistagmus spontan.

...