Tensiune (durere de cap)


Cap | Medicină generală | Tensiune (durere de cap) (Disease)


Descriere

Orice lucru care creste nivelul de stres poate cauza dureri de cap sau migrene. Printr-o stare de tensiune, durerile de cap pot fi cauzate de schimbarea compozitiei chimice a creierului sau de spasme musculare la nivelul gâtului, fetei, maxilarului, sau scalpului.

Cauze si factori de risc

Migrena este cauzata de expansiunea sau îngustarea vaselor cerebrale si se manifesta prin tulburari vizuale si dureri de cap, care pot fi însotite de greata, varsatur. Activitatile, inclusiv sexul, pot fi completate cu o durere de cap din cauza efortului.

Efortul fizic produce inflamarea vaselor de sânge din cap, gat si scalp. Exemplu: Dureri de cap legate de activitatea sexuala. Aceste tipuri specifice de durere sunt cele cu o istorie de migrena puternica. Mirosurile - chiar frumoase - provoca migrene la multi oameni. Legatura dintre miros si migrena este inca neclara, dar se crede ca mirosul stimuleaza sistemul nervos.

“Declansantoarele” cele mai importante ale durerii de cap sunt considerate a fi: mirosul de vopsea, polen si anumite tipuri de parfum, flori. Nu este nevoie sa lucrezi pâna la epuizare pentru a simti presiune în cap si în muschii gâtului, dar este destul de o pozitie gresita în birou. Cea mai comuna forma de adoptare a unei pozitii incorecte în birou include: umerii curbati afara, folositi un scaun cu nici un suport lombar, pastrati monitorul într-o pozitie prea mica sau prea mare, sprijiniti de umar telefonul.

Cele mai multe migrene au loc din cauza lipsei de activitate la sfârsit de saptamâna. Aceasta durere poate rezulta din factori care s-au acumulat in timpul saptamanii de lucru, stresul, somnul insuficient, sarind peste mese. Daca aveti astfel de dureri de cap, încercati sa schimbati programul de week-end: petreceti o gramada de ore in pat, dormiti mai mult decât în timpul saptamânii, scadeti doza de cafeina (de exemplu, omiteti cafeaua de dimineata) etc.

Diagnostic si Tratament

Deoarece durerea de cap este o durere ce apare rapid si dispare rapid, antianalgezicele nu sunt eficiente.

...