Cancer vulvar

Pelvis/Bazin | Oncologie | Cancer vulvar (Disease)


Descriere

Cancerul vulvar include 4% din toate cazurile de cancer ginecologic si afecteaza de obicei femeile în vârsta. Cele mai multe leziune apar la labii sau in zona clitorisul. In timp ce leziunile sunt mai frecvente o data cu vârsta, femeile tinere cu factori de risc pot fi de asemenea afectate.

Carcinom verucos al vulvei este un subtip de cancer cu celule scuamoase si tinde sa apara ca un condilom cu crestere lenta. Aproximativ 5% din cazurile de cancer vulvar sunt cauzate de melanom vulvei. Carcinomul cu celule scuamoase de melanom are o tendinta mare de a metastaza.

De obicei o leziune este prezenta ca un nodul sau ulcer, de multe ori asociata cu mâncarime, iritare, sângerare si eliminarea locala a substantei. De asemenea, disurie, dispareunie si durerea poate fi observata. Deoarece simptomele nu pot fi prezentate de catre pacient. Adenocarcinomul poate sa aparea din cauza glandelor Bartholin si cu un nodul dureros. Examinarea vulvei este o parte ginecologica de evaluare si poate sa prezinte ulceratii sau un nodul.

Cauze si factori de risc

Etiologia cancerului este neclara, cu toate acestea, anumite conditii, cum ar fi displazia condiloma scuamoase poate precede dezvoltarea cancerului. Papilomavirus uman este suspectat a fi un posibil factor etiologic în cancerul de vulvare. Pacientii infectati cu HIV au tendinta de a fi mai predispusi la cancer vulvar.

Fumatorii, de asemenea, tind sa fie expusi la risc ridicat. Cele mai multe tipuri de cancer vulvar sunt carcinoame cu celule scuamoase care decurg din originile epidermei tesutului vulvar. Carcinom in situ este un precursor al membrana scuamoase cancer cu celule bazale înainte de invadatoare.

Diagnostic si tratament

Tratamentul poate fi complicat pentru cei invarsta deoarece interferenteaza cu alte conditii patologice. Leziuni scuamoase tind sa fie unifocal, cu extensie locala si extinderea sistemului limfatic local. Tumora poate invada organele adiacente, cum ar fi vagin, uretra si rect.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».